• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas DOBRO RAZMISLITE jer SUTRA JE POSLEDNJI DAN: Ukoliko ne želite veću ratu kasnije, JAVITE SE BANCI

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Svim građani koji imaju tekuće kredite banke su poslale obaveštenje o tome da li žele novi dvomesečni, moratorijum na otplatu kredita. To nosi olakšanje odmah, ali i veći trošak kasnije. Rok za odluku ističe sutra.

Dužnici imaju još jedan dan da jave banci da NE ŽELE odlaganje isplate kredita na dodatna dva meseca.

Svaki klijent banke može da odbije ponudu elektronskim putem, putem redovne pošte, telefonskim pozivom banke ili odlaskom u banku.

Možda će vas zanimati

To su mogućnosti a rok ističe sutra, jer tada prolazi deset dana koliko je NBS naložila bankama da čekaju na odgovor klijenta na ponudu objavljenu na sajtu svake banke ali i poslatu na telefone ili u "sandučiće" elektronske pošte klijenata.

Obaveštenje su sadržala informacije o početku primene i periodu trajanja moratorijuma, obračunu kamate, načinu otplate obaveza po prestanku moratorijuma, mogućim alternativnim načinima otplate obaveza, kao i reprezentativni primer iznosa obaveze pre i nakon prestanka moratorijuma.

Građani koji ne žele da sada "preskoče" plaćanje dve rate kredite a kasnije to plate kroz povećanje ostalih rata za određeni iznos, moraju do sutra da se jave matičnim bankama i odbiju moratorijum. Ukoliko se ne jave smatra se da pristaju na moatorijum.

Moratorijum na otplatu kredita, tada tromesečni, primenjen je i u martu i tadasu građani, ali i mala privreda, pohitali da obustave plaćanje rata – odziv je bio veći od 97 odsto zaduženih.

Kada su te "propuštene" rate došle na naplatu poneki građani su se ostetili prevarenim, jer nisu dobro pogledali uslove moratorijuma, koji su bili jasni od početka, a oni su ipak nekako mislili da će im banka "nešto pokloniti", tj. da neće naplatiti olakšicu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hopster

Zasto ovakav naslov niste postavili i pre prvog moratorijuma? Nego "Ogromna pomoc drzave". E sad kad su prosli izbori, moze realno i da se napise, da u stvari ovo i nije pomoc i da se pazimo, jer ce svako ko koristi moratorijum biti samo zrtva.

Ispred splava

@Hopster Danas mogu da se jave babi i dedi sa sela,nedelja je i banke ne rade.

special image