• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEVEROVATNO: Mislili ste da je u CV glupo staviti ZNAK U HOROSKOPU? Grešite!

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Naslušali ste se svakakvih saveta kako treba da vam izgleda rada biografija, famozni CV, za veće šanse da dobijete posao. Ako vam je neko rekao da obavezno stavite i "znak u horoskopu" verovatno ste ga ignorisali. Istraživanje pokazuje da ste grešili.

 CV Znak u horoskopu rusija poslodavci zodijak znak rođenja Izvor: FreePik

Svaki šesti vlasnik preduzeća, što je 16 procenata, obraća pažnju na horoskopske znake kandidata za posao, pokazuju rezultati studije službe rabota.ru, koja je rađena u Rusiji.

Procenat je prilično visok, a kod prijave za posao svaka je, kažu sitnica važna, tako da na prvi pogled izgleda da je "u kom ste znaku rođeni" ubuduće obavezna stavka vašeg CV-a.

Možda će vas zanimati

Koliko je to presudno zavisi od još jedne stvari - pozicije, i da kažemo umešnosti, onoga ko to gleda. Tako samo 5 pet odsto stručnjaka, odnosno ljudi kojima je posao da okviru službi ljudskih resursa proberu najbolje kandidate, uzima u obzir znake zodijaka kandidata.

Većina vlasnika preduzeća odnosno 74 odsto njih i 85 procenata rukovodilaca ljudskih resursa uopšte ne uzimaju u obzir horoskopski znak prilikom zapošljavanja, navedeno je u studiji, preneo je Tass.

Prema prikupljenim podacima, u slučajevima kada se već znaci uzimuju u obzir, 75 odsto poslodavaca uzima u obzir znake zodijaka prilikom zapošljavanja kandidata na rukovodećim mestima, 50 procenata prilikom zapošljavanja na položaj menadžera u kancelarijama, a 45 odsto prilikom zapošljavanja za poslove u sektorima prodaje i usluga.

Za svakog petog vlasnika preduzeća ili stručnjaka u ljudskim resursima znaci zodijaka su važni prilikom odabira potencijalnih IT stručnjaka, dok su do 15 procenata važni pri odabiru marketinškog stručnjaka.

U istraživanju službe rabota.ru. učestvovalo je preko 1.000 predstavnika ruskih kompanija, menadžmenta i direktora sektora ljudskih resursa u svim ruskim regionima.

(MONDO/Beta)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dr

Ako sam rekao dan mesec,godina nebitna ako je pametan poslodavac valjda zna koji sam znak.

special image