• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA POMOĆ DRŽAVE posle 100 evra građanima i pomoći privrednicima: Rasim Ljajić otkrio nepoznate DETALJE

Autor Ksenija Jelesijević

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da se razmatra poseban paket pomoći turističkoj privredi i da je već održano nekoliko sastanaka sa predstavnicima hotelijera u zemlji.

"Želimo da čujemo njihove predloge i sugestije. Naš plan je da se u taj paket pomoći uključe i turističke agencije koje su posebno pogođene ovom krizom, videćemo koji će biti epilog svih tih razgovora, ali nema nikakve sumnje da se sprema novi paket pomoći za našu hotelsku industriju kako bi joj pomogli da opstane", rekao je Ljajić za Prvu.

Ljajić je tako odgovorio na pitanje da li postoji plan da država pomogne i turističkim agencijama pošto su velikom problemu.

Možda će vas zanimati

Podseća da je država već imala dva paketa pomoći privredi, koji su koristili i privrednici iz turističke industrije, ali da se sada razmatra poseban paket pomoći koji bi se odnosio samo na turistički privredu.

Kaže da su hoteli u unutrašnjosti uglavnom puni, ali da su oni u velikim gradovima poluprazni i da rade sa smanjenim kapacitetima.

Ljajić dodaje da je nezahvalno davati prognoze kada bi mogao da usledi oporavak srpskog turizma pošto to zavisi od globalne situacije po pitanju korona virusa i koje će posledice biti po svetsku ekonomiju.

Ministar je napomenuo da je seoski turizam doživeo afirmaciju.

Tokom juna je u Srbiji je bilo otvoreno samo 112 od ukupno 380 hotela, a njihova popunjenost je iznosila svega 10,79 odsto.

U Beogradu je tada bilo otvoreno 42 od 110 hotela, a njihova popunjenost bila je 9,54 procenta, dok je popunjenost hotela van Beogada iznosila 10,16 procenata.

(Mondo/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lea

I dalje razmatrate pomoć turističkom sektoru i agencijama? Pa gde ste do sada bili. Mnogo nas u agencijama tavori, mnoge agencije su primorane da zatvore, da vrate pomoć državi koju su uzele jer nema prihoda. Kraj avgusta je a Vi još razmatrate. Ceo turistički sektor je otišao u aut. Koliko je samo dopisa poslato, zvano itd.. I nikome ništa. Uzmite se u pamet kada već do sada niste, i dajte konkretna rešenja. To Vam je posao! A da ipak ministar treba da kompunuje pesme, j*** turizam i sve ostalo.

Aca

To... Dajte vlasnicima restorana, hotela, kafića, turistički agencija... Svi su oni nafatirani. Sta je sa nezaposlenima?

Admiral

@Aca Nezaposleni i ljudi koji ne primaju penziju jer nisu stekli uslove za to jer su se bavili poljoprivredom mogu samo da crknu.

special image