• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKITILE NAM SE "ŽESTINE": Sjano priznanje - pregršt medalja u Londonu za srpske rakije

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Savez proizvođača rakije Srbije objavio je danas da su domaće rakije iz tri destilerije, članice asocijacije "Srpska rakija", dobile priznanja na Medjunarodnom takmičenju za vina i alkoholna pića u Londonu (IWSC).

  Rakije nagrade London stara sokolova, ognjena, tok Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Nagrade su osvojile rakije "Tok", "Stara Sokolova" i "Ognjena", u konkurenciji više od 3.000 uzoraka jakih alkoholnih pića iz više od 90 zemalja sa svih kontinenata, navedeno je u saopštenju.

Veliki žiri međjunarodnih stručnjaka dodelio je destileriji Tok dve srebrne medalje za rakije od šljive stare četiri i pet godina.

Možda će vas zanimati

"Stara Sokolova", šljivova prepečenica stara 12 godina, takođe je nagrađena srebrnom, a sedam godina stara šljivovica istog proizvođača, RB Global iz Užica, bronzanom medaljom.

Bronzana medalja pripala je i rakiji od jabuke staroj osam godina brenda "Ognjena", koju proizvodi preduzeće Braća Tomašević iz Prijepolja.

IWSC postoji već 51 godinu i smatra se jednim od najznačajnijih svetskih takmičenja za ocenu kvaliteta vina i alkoholnih proizvoda.

U toku godine više od 400 svetskih stručnjaka sedam meseci ocenjuje kvalitet u raznim kategorijama alkoholnih pića, a nagrade koje dodeljuje ovaj konkurs predstavljaju visoka priznanja u industriji alkohola, navedeno je u saopštenju.

(MONDO/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cxevu

Mozda je nekome ovo smesno, ali je ogroman znacaj za Srbiju osvajanje ovakvih nagrada i za brendiranje proizvoda. Sutra kada neki budu svojatali rakiju kao ajvar, ovo ce vam biti krunski dokaz cije je to pice i ko ga je prvi osmislio i proizvodio.

special image