• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČESI NAGRNULI S PARAMA U BELU CRKVU: Bohemija gradi fabriku od 14 miliona evra

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Češka kompanija IMG Bohemija (Bohemia), koja se bavi proizvodnjom plastičnih komponenata za automobilsku industriju, uložiće između 10 i 14 miliona evra i zaposliti više od 200 ljudi u Beloj Crkvi.

Predstavnici češke kompanije ovih dana su postigli dogovor o uslovima za novu češku grinfild investiciju u opštini Bela Crkva, prenosi RTV Pančevo.

Nakon nedavnog potpisivanja ugovora o investicionom projektu firme Spel Manufakturing ovo je dolazak drugog po redu češkog investitora u novoizgrađenoj industrijskoj zoni grada Bela Crkva, gde inače živi veliki broj pripadnika češke nacionalne manjine.

Možda će vas zanimati

Tokom sastanka predstavnika Bohemije sa čelnicima Opštine, češka firma je dogovorila plan ulaganja u vrednosti do 14 miliona evra, kojima je obuhvaćena izgradnja proizvodnog pogona na zemljištu površine dva hektara i fazno zapošljavanje 200 radnika.

Češki investitor planira i obuku budućih srpskih radnika u matičnoj fabrici u Češkoj.

Dve nove grinfild investicije čeških firmi pružaju jedinstvenu mogućnost za više od 270 novih radnih mesta za stanovnike Opštine Bela Crkva, što će značajno doprineti boljim životnim uslovima i životnom standardu u nerazvijenom Južnobanatskom okrugu.

Prema pisanju medija, "češki predsednik Miloš Zeman izrazio je podršku izgradnji pogona kompanije IMG Bohemia s.r.o. tokom ličnog susreta sa predsednikom Aleksandrom Vučićem prilikom zvanične posete Srbiji u septembru 2019. godine".

Ambasada Republike Češke u Beogradu je aktivno učestvovala u ovom investicionom projektu i de facto bila inicijator ideje da češka investicija bude realizovana upravo u industrijskoj zoni Bela Crkva.

Takođe, ambasador Tomaš Kuhta o ovoj uspešnoj akviziciji navodi da predstavlja odličan primer konkretnog doprinosa Ambasade Republike Češke u Beogradu boljem životu Čeha u srpskom pograničnom području, što je jedan od ciljeva strategije češke diplomatske misije u Srbiji, u okviru koje su takođe realizovani projekti razvojne saradnje, kao i veoma intenzivna partnerska saradnja.

(MONDO/RTV Pančevo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korto

Hoće li moći i srbi da se zaposle ili samo česi?

special image