• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šef Poršea najbolje plaćeni menadzer u Evropi

Šef nemačkog automobilskog koncerna Porše Vendelin Videking, zaradio je prošle godine 77,4 miliona evra, više nego bilo koji drugi menadžer u Evropi.

Šef nemačkog automobilskog koncerna Porše Vendelin Videking, zaradio je prošle godine 77,4 miliona evra, više nego bilo koji drugi menadžer u Evropi.

Prema istraživanju "Menadžer magazina", na drugom mestu, sa višestruko manjim primanjem od 13,6 miliona evra je direktor farmaceutskog koncerna Novartis, Danijel Vasela, a na trećem šef najveće španske banke, Banko Santander, Alfredo Abad koji je prošle godine zaradio 12,7 miliona evra.

Prošla godina nije bila povoljna za evropske vodeće menadžere. Primanja rukovodilaca 50 najvećih evropskih koncerna i banaka opala su za 18 odsto, u Nemačkoj čak za 25 procenata.

U proseku su evropski vodeći biznismeni prošle godine primili po 5,7 miliona evra, dok je 2007. prosek bio 6,9 miliona.

Šefovima 50 vodećih evropskih koncerna je prošle godine isplaćeno 913 miliona evra, a 2007. godine 1,2 milijardu.

Cilj studije koju je za "Menadžer magazin" uradio Humbolt-Univerzitet u Berlinu jeste da se ustanovi u kakvom su odnosu plate menadžera sa njhovim poslovnim dostignućima.

Najbolji su tu bili, u evropskoj konkurencijui, prošlogodišnji šef Unilevera Patrik Seko, a u Nemačkoj Norbert Štajner, šef grupe K & S, koncerna koji se bavi proizvodnjom i prodajom kalijuma, soli i magnezijuma.

Plata je u najvećem neskladu sa skromnim poslovnim uspehom bila u slučaju šefa Simensa) Petera Lešera i sada već bivšeg šefa trgovačko-turističkog koncerna Arkandor Tomasa Midelhofa.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image