• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vordsvort: Srbija - zemlja visokog rizika

Srbija treba da shvati da se gledano spolja posmatra kao zemlja visokog rizika. Srbija još nije članica Evropske unije, a postoji i nedavna istorija obeležena konfliktima", rekao je britanski ambasador.

Ambasador Velike Britanije Stiven Vordsvort izjavio je da Srbija ima svoje prednosti za privlačenje stranih investicija, ali da investitorima često nije lako da razumeju šta je sve potrebno da bi započeli neku poslovnu incijativu.

Vordsvort je u intervjuu agenciji Beta prilikom posete Novom Pazaru rekao da bi voleo da vidi više investitora iz Velike Britanije, ali da je na Srbiji da kreira preduslove za njihov dolazak.

Britanski diplomata je ocenio da Srbija kao velike prednosti ima svoj geografski polozaj kao centralne zemlje u regionu i još uvek jeftinu a prilično visoko obrazovanu radnu snagu.

"S druge strane, Srbija treba da shvati da se gledano spolja posmatra kao zemlja visokog rizika. Srbija još nije članica Evropske unije, a postoji i nedavna istorija obeležena konfliktima", rekao je Vordsvort.

Britanski diplomata je rekao da bi Srbija, u cilju privlačenja investitora, trebalo da pojednostavi i ubrza proces privatizacije.

"Neophodno je da se brzo dobijaju sve dozvole, tako da je u tom kontekstu neophodno napraviti neki pomak", rekao je ambasador Vordsvort.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image