• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki dug trgovinskih lanaca dobavljačima

Dug trgovinskih lanaca dobavljačima iznosi od pet do sedam milijardi dinara, izjavio je ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević i izrazio očekivanje da bi taj dug trebalo da bude isplaćen u narednih mesec do mesec i po dana.

Dug trgovinskih lanaca dobavljačima iznosi od pet do sedam milijardi dinara, izjavio je ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević i izrazio očekivanje da bi taj dug trebalo da bude isplaćen u narednih mesec do mesec i po dana.

"Radi se o dugu preko roka za plaćanje", rekao je Milosavljević i dodao da su najveći dužnici posle prošlonedeljnog sastanka sa premijerom i resornim ministrima obećali da će isplatiti taj dug do kraja juna.

Ministar je posle konferencije za novinere u organizaciji kompanija "Metro, keš end keri" istakao da se sektor trgovine u Srbiji nalazi u epicentru dužničko-poverilačke krize.

"Ukoliko narednih mesec dana taj problem ne bude rešen, moraćemo da kreiramo nove stimulativno-podsticajne mere za trgovinu kako bi dobavljači dobili svoj novac", zaključio je on.

Trgovinski lanac Metro keš end keri u Srbiji saopštio je da je pokrenuo projekat "Partnerski odnos sa kupcima", kako bi malim trgovinskim radnjama pomogao da unaprede poslovanje i povećaju prodaju.

Član Upravnog odbora te kompanije Zoran Purković izjavio je na konferenciji za novinare da program nije obavezujući i u njemu mogu da učestvuju sve radnje koje su kupci kompanije Metro keš end keri.

"Profesionalnim kupcima pomažemo da odaberu asortiman za radnju, urede prodajni prostor i obuče osoblje", rekao je on.

Kako je naveo, program se trenutno sporvodi u 40 radnji, u planu je ih do kraja godine bude 200, a do 2012. godine 1.000.

Danas je otvorena i prva samostalna trgovinska radnja "Mita " u Zemunu koja je prošla kroz taj program i za dva meseca prodaju povećala za 25 odsto.

Purković je kazao da u Srbiji ima oko 90.000 samostalnih trgovinskih radnji, od čega 30.000 prodaje prehrambeno-mešovitu robu, kao što je "Mita".

Kako je naveo, Metro je program pokrenuo jer se male radnje susreću sa sve većom konkurencijom i teško im je da opstanu bez podrške, a broj malih radnji u Srbiji opada.

Metro keš end keri u Srbiji ima pet centara, zapošljava 1.300 radnika i u 2008. ostvario je prodaju od 221 miliona evra. Deo je Metro grupe, koja je jedan od najvećih internacionalnih trgovačkih kompanija na svetu.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image