• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINIŠA MALI 99 ODSTO SIGURAN: Plate će u javnom sektoru biti povećane!

 Lana Stošić
Autor Lana Stošić

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je 99 odsto siguran da će plate u javnom sektoru biti povećane od 1. januara naredne godine. Dodaje da će se nakon razgovora sa MMF-om, u naredne dve nedelje, znati i koliko će povećanje biti.

 Siniša Mali povećanje plata u javnom sektoru Izvor: Printscren/RTS

Siniša Mali je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se od 1. januara povećava minimalna cena rada, kao i penzije u visini od 5,9 odsto.

"Tema sa MMF-om je da vidimo kako nam budžet stoji, kakvo će biti povećanje plata u javnom sektoru. Sačekali smo septembar i oktobar, 99 odsto sam siguran da ćemo moći da povećamo plate u javnom sektoru", rekao je ministar finansija.

Konkretnije informacije znaće se u narednih nekoliko dana, rekao je Mali. 

Možda će vas zanimati

"MMF je tu u naredne dve nedelje, do kraja njihove misije znaćemo tačno kako izgleda budžet za 2021. godinu i koliko će biti povećanje plata u javnom sektoru", istakao je ministar.

Dodaje da je siguran da nijedna zemlja u Evropi u ovom trenutku ne podiže plate i penzije, što, kaže, dovoljno govori o "ekonomskoj snazi Srbije".

Ministar finansija navodi da je za nama teška godina te da je ekonomska kriza uslovljena pandemijom "najveća kriza koja je ikada pogodila ceo svet".

"Srbija se dobro nosi sa time. Mi smo kroz snažan program podrške privredi uspeli da spasimo privredu, nema te crne slike koja je dolazila iz sveta, izgubljena radna mesta, to kod nas nemate. Sačuvali smo makroekonomsku stabilnost", istakao je Mali.

Rekao je i da podrška Svetske banke, EBRD-a, američkog DFC-a pokazuje da oni "čvrsto izgrađene temelje".

"Na novom mandataru je da opravda to poverenje pred građanima Srbije", rekao je Mali.

Kada je reč o izboru nove Vlade Srbije, ministar je rekao da će ceo proces oko izbora nove Vlade biti završen u naredne dve nedelje.

Mali najavljuje da će početkom naredne sedmice biti održana još jedna sednica Predsedništva Srpske napredne stranke.

"Odmah nakon toga se ulazi u Skupštinu, konstituisanje Skupštine, novi zakon o Skupštini i Vladi. Novog mandatara očekuje izbor novih članova Vlade, ko će koji resor da vodi", dodaje Mali.

Govoreći o jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS-a, Mali je rekao da je ona protekla u u pozitivnoj atmosferi, a razgovor je bio pozitivan.

Kaže da je Ana Brnabić prava osoba za suočavanje sa svim izazovima koje čekaju novu Vladu, dodajući da je Predsedništvo jednoglasno podržalo predlog predsednika Aleksandra Vučića da Brnabićeva vodi Vladu.

(Mondo/RTS)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU

Pročitajte i ovo



Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zlaja

I gubitci ce biti povecani.Zasto ne kazete koliki su "unutrasnji"dugovi Javnih preduzeca?Kada se doda ino dug od 30 milijardi evra kuku lele.

Nnnn

Ne lazite. Toliko ste nam smanjili z u protekla tri meseca,tako da samo vracate mali deo. A privatnicima? Sto i gazdama ne naredite da podignu plate svojim radnicima,a ne da ih tretiraju kao robove.

Bomba

Privatni sektor ko j...!

special image