Danas tokom dana, pojavila se vest da modni lanac "Zara" zatvara svoje radnje u Srbiji.

Navodno su odlučili da će pokušati povećanje online prodaje tokom haosa koji je uzrokovala pandemija koronavirusa.

U jednoj objavi na Facebooku je navedeno da je u toku velika online akcija usled zatvaranja nekoliko maloprodajnih objekata u Srbiji, o čemu je nagađano i u junu.

Ipak, nedugo nakon te informacije, stigao je odgovor iz "Zare" u kome u potpunosti odbacuju mogućnost zatvaranja radnji u našoj zemlji. Njihov odgovor prenosimo u celosti.

"Poštovani,

Obaveštavamo vas da su danas objavljeni podaci o zatvaranju naših prodavnica u Srbiji potpuno netačni. Zara ne zatvara svoje prodavnice u Srbiji i ne planira komercijalne akcije poput onih pomenutih u vestima. Istakli bi da mediji koji su objavili ove informacije nikada nisu na tu temu kontaktirali Zaru.

Hvala na razumevanju.

Srdačan pozdrav,

Zara Serbia".

Španska kompanija "Inditex", u okviru koje posluje brend "Zara" kao i još nekoliko drugih, najavila je početkom juna plan restrukturiranja od 2,7 milijardi evra, kojim se predviđa zatvaranje do 1.200 prodavnica širom sveta. U tom periodu je prvi put pominjana mogućnost odlaska "Zare" iz Srbije, kao i plan kompanije da poveća prodaju preko interneta da bi smanjila gubitke zbog korona virusa.

"Posle reorganizacije, ukupan broj naših prodavnica pašće sa 7.412 na brojku između 6.700 i 6.900, jer je u to uključeno i otvaranje još 450 novih", tada je saopšteno.

Kompanija u okviru koje posluje "Zara" tokom proleća je doživela pad prodaje od 44 odsto i prijavila gubitak od 409 miliona evra.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU