• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKO NAS PRODAVCI VARAJU! Kad vam provuku proizvod kroz kasu pogledajte CENU! Ako koriste trik - tražite NOVAC NAZAD

Autor Marija Ivetić

Neretko se dešava da je pored proizvoda istaknuta jedna cena, a kada vam ga "provuku" kroz kasu prikaže se druga cena.

 cena na kasi razlika u ceni prevara po prodavnicama supermarket kupci kupovina  Izvor: MONDO/Lana Stošić

Često se dešava da je proizvod koji ste platili imao jednu cenu na rafu, a potpuno drugu, naravno višu, na kasi. U takvim slučajevima trgovac je u obavezi da vam nadoknadi razliku u ceni.

Potrošači se često pitaju šta treba da urade kada vide da je cena na kasi viša od cene istaknute na rafu. Takve greške se uglavnom dešavaju u prehrambenim prodavnicama i supermarketima zbog velikog broja artikala i česte promene cena radi akcija.

Možda će vas zanimati

Na primer ako ste kupili čokoladu za koju je naznačeno na polici da košta 99,99 dinara, a na kasi su vam je naplatili 139,99 dinara što je nezanemarljiva razlika, imate pravo da vratite proizvod trgovcu i tražite svoj novac natrag!

U ovom slučaju kada je istaknuta cena na rafu niža u odnosu na onu koja je naplaćena na kasi, trgovac je dužan da vam vrati razliku.

Po zakonu, trgovac je dužan da prodaju vrši po ceni koja se nalazi istaknuta uz proizvod na rafu ili koju navodi u katalozima, televizijskim reklamama ili nekom drugom obliku oglašavanja.

Ako se, ipak, desi da je cena na kasi veća od cene na rafu potrošač uvek ima pravo na nadoknadu razlike. Proizvod u tom slučaju, ne treba vraćati, već se treba obratiti poslovođi prodajnog objekta sa zahtevom da vrati razliku u novcu. U slučaju da ni tako ne rešite svoj problem možete prijaviti trgovca tržišnoj inspekciji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Potrošački savetnik)

Pročitajte i ovo

Komentari 114

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goca

To o čemu Vi pričate nije tačno. Tako nešto bilo je u Titovo vreme, ali sada nije više tako. Pogotovo u velikim marketima. Kada se menja akcija ima puno proizvoda i desi se propust jer jednog artikla nema samo na jednom mestu nego svuda po radnji. I sav taj višak koji kako Vi kažete ne ide radniku koji svojim propustom nije zamenio jer radi i bez slobodnih dana i prekovremeno nego sve to ide vlasnicima prodavnica koji neki jedva čekaju da kinje svog radnika koji radi za bednu platu. A još plus ima potrošača koji kad pogledaju neki proizvod umesto da vrati na mesto odakle je uzeo on stavlja bilo gde na polici. A takođe sam lično stajala iza jedne gospođe i posmatrala koja je birala farbu za kosu i premeštala skuplju na jeftiniju i obrnuto jer su joj sve slike iste samo nijanse različite opomenula sam je da to ne radi ali ona je i dalje nastavila. Tako da gospodo draga koja još niste izašli iz komunizma nije tačno što pričate jer naravno radnik koji radi na tom odelenju daje novac iz svog džepa za razliku piše izjavu i bude izriban kod svog pretpostavljenog koji jedva čeka da pokaže svoju veličinu. Nego ako uočite grešku u ceni lepo i kulturno bez nekog velike senzacije vratite proizvod za koji će te dobiti novac nazad i samo skrenite pažnju na grešku. Ne pravite senzaciju od toga. Niko Vama neće da podvali jer ne ide u prilog jer sada postoje i kamere i kontrole. Nego je samo mali propust i naravno račun se daje da bi proverili a ne da ga bacite na pod ili u kantu za smeće a da ga ne pogledate.

Natasa

@Goca Odobrila bih 1000 puta!! Sve je tako od reci do reci.. znam o cemu pricam jer i sama radim u prodavnici. Veliki pozdrav

Zoran

Jutros u prodavnici smoki pise 25 din. Ja kupih tri kesice ono na kasi 190 din. Kako rekoh prodavacici moze da bude ovakva greska ona meni dobro, dobro nije smak sveta vraticemo razliku. Samo sto ne rece sto dizes galamu plati u cuti. Znate ono app ako prodje prodje.

special image