• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PORED TITOVE VILE NIKLA GRDOSIJA! Na internetu nastala pomama, milion puta gledane njene sobe, dvorišta... (FOTO)

Autor Marija Ivetić

Na Zlatiboru se gradi kompleks površine dva hektara, vredan 15 miliona evra, nazvan "Titova vila Zlatibor". Planiran je tako da u njegovom središtu bude vila nazvana po predsedniku Jugoslavije.

 josip broz tito titova vila jugoslavija zlatibor vikendica neskretnina stan prodaja kuca Izvor: Facebook/Printscreen/Dnevna doza nostalgije

Pandemija korona virusa, potpuno je, gotovo preko noći, izmenila pravila u svim branšama. U situaciji na koju građani nisu navikli, mnogi su se odlučili da slobodne ili radne dane uz računar provedu u nekoj od vikendica - svojoj ili iznajmljenoj.

Možda će vas zanimati

I tako je došlo do fenomena kojem svedočimo, korona virus je lansirao veliki skok potražnje za kućama i vikendicama po Srbiji, i za izdavanje i za kupovinu. Nije stalo ni tržište stanova. Gotovo 90 njih koji su ponuđeni na prodaju otišlo je za keš.

Izgradnja drvenih kućica i bungalova je cvetala kao i prodaja ili izadavanje svega što se moglo za tu priliku opremiti. Najtraženije na tržištu nekretnina su bile one van gradova.

Kako kažu sa Nekretnine.rs, u 2020. godini posetioci su najviše puta pregledali oglase iz kategorije prodaja stanova.

Pri tome, oglas koji beleži ubedljivo najveći broj pregleda je oglas za prodaju stanova u novogradnji na Zlatiboru - Titova Vila Apartments&SPA.

Izvor: Nekretnine.rs/Printscreen

"Uzimajući u obzir čitavu situaciju sa pandemijom, nije uopšte čudno interesovanje građana za nekretnine van gradova. Kada sumiramo rezultate, ova specifična godina je bila nekako u znaku povratka prirodi, investiranja u nekretnine koje su van grada ili u kuće sa dvorištem - rekli su sa tog portala koji pomno prati tržište i raspolaže detaljnim podacima.

Titova vila je kompleks na nadmorskoj visini od preko 1000 metara. U blizini se nalazi ruža vetrova, mesto na kome se ukrštaju mediteranski i kontinentalni vetrovi. Kompleks poseduje sve sto je neophodno za potpuno uzivanje. Muzej Restoran, Bogat SPA centar, Otvoreni bazen, Park za decu, usluzni veseraj, Konferencijsku salu, i Recepciju. Apartmani su kvadratura 25-37, a po želji kupca mogu se spojiti u jedan veći apartman. Useljenje prvih stanara očekuje se ovih dana.

Opšta pomama za vikendicama na planini

Zlatibor je postao sve popularnija destinacija, pa tako i u doba korone mnogi Beograđani, ali i ostali, mir i tišinu tražili su upravo u ovom odmaralištu. Zato je u ovom trenutku veoma teško doći do slobodne vikendice za iznajmljivanje.

Slično je i na Kopaoniku, gde je prilično puno i zimi i u toplijim danima i kada je stanje redovno. Vlasnici izdaju vikendice i apartmane po ceni od 10 do 35 evra zanoć u mestima Brzeće, Brus, naselju Treska... Što bliže centru, naravno, to skuplje, pa je tako cena vile za noć najma i dva puta veća.

Mnogi su rešili da iskoriste ovo vreme za rad i odmor na Fruškoj gori, a klijentela je, kako kažu agenti, pre svega iz Beograda i Novog Sada. U doba socijalnog distanciranja, vlasnici su pristali i na snižene cene, kako bi ugostili jednu porodicu. Za vilu je ipak potrebno dosta novca, od 60 pa do 250 evra dnevno.

Mnogi biraju i kupuju

Najpopularnija mesta oko Beograda su Avala i Lipovica ili Grocka. U Lipovici u proseku, kvadratni metar kuće košto oko 500 evra, isto kao i kvadrat kod Lipovačke šume. To znači da je za veliku vikend kuću od 100 kvadrata trebalo izdvojiti manje od 50.000 evra, koliko vam treba za garsonjeru u centru Beograda. A budući da je reč o vikendici, možete tražiti i one upola manje kvadrature i to je sasvim dovoljno da se porodica osami i odmori. U Grockoj je prosečna cena kvadrata oko 450 evra, a u Ritopeku oko 500 evra. Slično je stanje i na Kosmaju i Avali.

Zaljubljenici u Vojvodinu još mogu da pregledaju ponudu u selima Banata gde može da se nađe petosobna nekretnina po ceni od tek 3.500 evra, što je stvarno neverovatno niska cena nekretnine. Čak i da je potrebno uložiti u renoviranje, eto vam i zanimacije tokom slobodnih dana.

Ljubitelji pecanja mogu da razmisle o nekretninama uz Tisu ili Veliku Moravu. Recimo, u okolini Novog Bečeja, mogu da se nađu vikendice od 5.000 evra pa do 20.000 evra, za one najskuplje i najbolje opremljene.

(Mondo/Telegraf)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image