• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTVARAJU PRODAVNICE U SRBIJI VEĆ U JANUARU! Veliki trgovinski lanac na 100 lokacija, cene 20 odsto niže, imaju i PRINCIP

Autor Marija Ivetić

Informacija potvrđena u Trgovinskom predstavništvu Ruske Federacije.

 ruski lanac mere srbija dolazak otvaraju se nove prodavnice trgovinski lanac ruski mere otvaranje Izvor: Printscreen/Youtube/Mitteldeutsche Zeitung - TV

Ruski diskontni lanac "Svetofor" koji je u evropskim zemljama poznat pod brednom "MERE" počinje sa radom na srpskom tržištu, a za manje od mesec dana potrošaći će moći da se sanbdevaju u njihovim prvim marketima.

Već su u pripremi i najkasnije do sredine januara biće otvoreni prodajni objekti u Batajnici, Kruševcu i Subotici, tokom februara u Kraljevu i Vršcu, a do kraja aprila i početkom maja planirano je da počne da radi ukupno 15 prodavnica u našoj zemlji.

Možda će vas zanimati

Ovo kaže ministarka trgovine Tatjana Matić ističući da je Ministarstvu to potvrđeno u Trgovinskom predstavništvu Ruske Federacije.

"Činjenica da u Srbiju dolazi jedan o najvećih diskontnih lanaca u Rusiji je samo još jedna potvrda da je naše tržište maloprodaje među perspektivnijim u regionu", naglašava Matićeva. Dolazak još jednog velikog trgovca će povećati konkurenciju na tržištu maloprodaje i uticati na modernizaciju trgovinske mreže.

Kako je najavljeno polovinom avgusta iz ogranka ove ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu je planirano najmanje 100 marketa prosečne površine od 1.000 kvadrata. Tada su naveli da će njihove cene biti niže za 20 odsto od prosečnih, kao i da planiraju da rade direktno sa proizvođačima sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom.

Malden Alfirović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije ističe da njihovo udruženje snažno podržava dolazak svake konkurencije. To je, kako navodi, dobra vest za potrošaće jer obezbeđuje dobre uslove za kupovinu u smislu kvalitetnije robe i pristupačnijih cena.

Brend MERE se promoviše pod sloganom – samo najniže cene svakoga dana. Kada su u januaru prošle godine ušli na nemačko tržište potražnja je bila tako velika da su rasprodali sve zalihe robe u prvoj sedmici nakon otvaranja i zbog toga su morali prodavnicu u Lajpcigu da privremeno zatvore.

(Mondo/Novosti)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 47

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sladjan

Neverujem da ovde moze jeftinije,jer rade karteli,uvoznici,izvoznici,pa svi dok se ugrade u cenu.....ovde nema nista jeftinooo

maji vjag

Pa kako sad,"svi su dobrodosli","otvorenog srca",bla,bla...samo za Ruse to ne vredi?!

Pp

Puni te dzepove drugima a za svoje preduzetnike bas vas briga.Zaposlice se 100 radnika ali ce se 1000 otpustiti jer unistvate male i srednje prodavnice.A da ne pricam o pomoci kojoj dajete za strane investicije....pa vas iz vlasti strane firme vise vole nego svoju zemlju

special image