• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE SRPSKI DETROIT: Jedino mesto gde korona nije uspela da desetkuje rezultate!

Autor Aleksandar Nastevski

U vreme epidemije korona virusa prodaja im skočila za deset odsto!

 preljina rast prodaja automobili plac  Izvor: Rina

I dok je prodaja motornih vozila u većem delu zemlje opala od 20 do 40 procenata, u šumadijskoj prestonici automobila, u naselju Preljina kod Čačka, nema krize, jer epidemija korona virusa ipak nije uspela da desetkuje prodaju i kupce odvrati od namere da pazare nova vozila.

"Na kraju ove godine, na osnovu statističkih podataka koje smo već dobili, možemo zaključiti da konkretno u našem zastupništvu epidemija korona virusa nije uzela veliki danak. Očigledno je da su se ljudi ipak odlučivali za kupovinu novih vozila, tako da za ovih 11 meseci imamo skok prodaje od 10 odsto, što nismo očekivali", izjavio je Đorđe Kaplarević iz kompanije Auto-Garant koja je zvanični diler i serviser Fiat, Alfa Romeo, Jeep, BMW i Mini vozila i dodaje: 

Možda će vas zanimati

"Primera radi, prošle godine je prodato 49 automobila iz bmw 'premium segmenta', a sada je do decembra novog vlasnika dobilo njih 58. Jedini pad u odnosu na prošlu godinu može se primetiti kod automobila marke 'fiat', gde je zabeležena 15 odsto manja prodaja. Do tog pada je došlo jer njihove fabrike nisu radile tri meseca i samim tim vozila su kasnila i prebačena za januar i februar".

Nigde nema toliko auto-placeva i salona automobila nego upravo u Preljini kod Čačka. Uz dobro poznatu Ibarsku magistralu na preko dvadeset kilometara prostire se jedinstvena "auto-berza" na kojoj se mogu pronaću gotovo svi modeli svih proizvođača, ali i zastupništva luksuznih brendova.

Nije retka situacija da građani iz cele Srbije upravo dolaze na ovo mesto, ukoliko žele da pazare ljubimca na četiri točka i zato je ovo mesto jedan od privrednih zamajaca grada na Moravi.

"Ovo je mali srpski Detroit, odnosno sve srpske kuće iz sveta, koje nešto predstavljaju su napravile svoje auto salone i sada se tu nalazi preko 30 privrednih subjekata, a radna mesta našlo je na stotine naših građana", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović i dodao: 

"Auto industrija je veoma bitna za grad Čačak i veoma je razvijena, a kao potvrda svih ovih činjenica govori i dolazak nemačkog giganta, kompanije 'Forverk' upravo u Preljinu".

Pozicija naselja Preljina od izuzetnog je infrastrukturnog značaja za čitavu Srbiju jer se upravo tu spajaju autoput Miloš Veliki i Moravski koridor, a interesovanje investitora za ovaj deo svakodnevno raste, čemu svedoči i porast cene okolnih placeva, pa se sa razlogom očekuje da ovo mesto bude jedan od najvećih privrednih centara u budućem periodu.

(Mondo/Rina)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pur༕༵Guh

🤠😁😁😁🌬️

special image