• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČINJE ISPLATA JOŠ JEDNOG "MINIMALCA": Leže 30.000 dinara za 72.500 radnika u Srbiji!

Autor Aleksandar Nastevski

Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367 dinara za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu u Srbiji počinje danas, za šta je iz republičkog budžeta izdvojeno oko dve milijarde dinara.

Poreska uprava je objavila spisak od 12.037 preduzeća koja su ostvarila pravo na pomoć države.

Možda će vas zanimati

Na sajtu Uprave za trezor www.trezor.gov.rs date su lokacije najbliže filijale te uprave i informacije o tome šta ovlašćena lica preduzeća treba da ponesu od dokumentacije radi isplate subvencija.

Preduzećima će novac biti uplaćen na posebne namenske račune koje Uprava za trezor otvora za tu svrhu.

Svim zaposlenima u malim i srednjim firmama i preduzetničkim radnjama ove godine iz budžeta su isplaćene po tri minimalne zarade i dve zarade u iznosu 60 odsto "minimalca".

Mali: Bez obzira na sve nedaće, pronašli smo potencijal u domaćem turizmu

Isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367 dinara za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu počinje danas, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Ministar Mali je rekao da je procedura za isplatu pojednostavljena, tako da je potreban samo jedan dolazak ovlašćenog lica privrednog subjekta u nadležnu filijalu Uprave za trezor.

Podsetio je da su prethodno isplaćene subvencije hotelijerima u iznosu od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici, za šta je izdvojeno 1,2 milijarde dinara.

Mali je rekao i da je u budžetu za narednu godinu predviđeno izdvajanje od 500 miliona dinara za podelu vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, te je onda sasvim jasno da država planski i sistemski pokriva sektorske probleme u ovoj oblasti.

Ministar je napomenuo da će će ukupna izdvajanja države od početka godine za podršku privredi dostići šest milijardi evra, odnosno oko 700 milijardi dinara, kao i da je to jedna od najvećih paketa podrške u regionu.

"Krajem sledeće nedelje isplatićemo i pomoć od 5.000 dinara penzionerima, čime jasno pokazujemo da je naša država i na kraju godine, kada mnoge države prijavljuju iscrpljene resurse, likvidna i da su javne finansije pod kontrolom", kaže on i dodaje:

"Ali bez obzira na sve nedaće koje su nas snašle, pronašli smo potencijal u domaćem turizmu i turističkim destinacijama u zemlji, koje su doživele pravi bum".

Prema njegovim rečima, i pored svih turbulencija koje su snašle kako svetsku, tako i srpsku ekonomiju, Srbija će uspeti da ostvari jedan od najboljih rezultata u Evropi kada je reč o privredi i zabeleži pad BDP od svega jedan ili čak i manje od jedan odsto.

"U uslovima ekonomske i zdravstvene krize ovih razmera, to je sjajan rezultat", zaključio je Mali i pružio uveravanja da će se stvoriti uslovi za još veći i ubrzaniji privredni rast, očuvanje radnih mesta i životnog standarda stanovništva.

(Mondo/Agencije)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drug bot

Jel ovo 72,500 radnika je administrativnih radnika?

Mister No

A sta je sa ovima koji nemaju posla uopst?Da li oni ne jedu lebac, nemaju troskove, jesu li oslobodjeni poreza?Mozda oni nisu glasacko telo posto njih niko i ne spominje.

special image