• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konobari opet hit

Kuvar, konobar, fizioterapeutski i turistički tehničar bili su najtraženiji profili i ove godine prilikom upisa u srednje škole.

Kuvar, konobar, fizioterapeutski i turistički tehničar bili su najtraženiji profili i ove godine prilikom upisa u srednje škole.

Smer koji se ranije nije nalazio u vrhu liste želja budućih srednjoškolaca, a ove godine ga je htelo mnogo đaka, jeste tehničar za bezbednost saobraćaja.

U Tehničkoj školi u Nišu za ovaj profil konkurisao je 251 kandidat, a primljeno je samo 20 učenika. Bili su traženi i službenik osiguranja, bankarski službenik, poslovni administrator, farmaceutski tehničar i medicinska sestra, a od trogodišnjih profila muški i ženski frizer.

Prema rečima Bogoljuba Lazarevića, pomoćnika ministra prosvete, Medicinska škola u Zemunu apsolutni je rekorder po broju đaka koji su konkurisali za jedno mesto: čak 1.117 kandidata želelo je jednu od 150 đačkih knjižica ove škole.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da je ispit protekao bez problema i da su rezultati odlični, jer samo 2,5 odsto od ukupnog broja dece nije upisan u srednje škole. Ministar je potvrdio i da je u Pčinjskom okrugu u pojedinim školama bilo prepisivanja, pošto se dogodilo da su svi učenici imali skoro maksimalan učinak.

Lazarević je naglasio da je u toku upisa dobio desetine prijava roditelja, uglavnom od učenika iz vojvođanskih škola, zbog plaćanja upisnine od 1.500 do 3.000 dinara.

Za sve osmake koji iz zdravstvenih ili drugih opravdanih razloga nisu mogli da izađu na kvalifikacioni ispit u junu, predviđeno je da taj test polažu 25. i 26. avgusta. U zavisnosti od rezultata koje budu postigli, oni će naknadno biti raspoređeni po školama za koje budu imali dovoljno poena, pišu "Novosti".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image