• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MALI DETALJNO OBJASNIO KAKO DA SE PRIJAVITE ZA 60 EVRA OD DRŽAVE: Evo ko neće morati to da uradi, a dobiće novac!

 Lana Stošić
Autor Lana Stošić

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je danas detaljno kako građani mogu da se prijave za novi paket pomoći od države.

 pomoc od drzave 60 evra prijava sinisa mali Izvor: Printscreen/TV PRVA

“Idemo s novim paketom ekonomskih mera podrške i privredi i građanima... ukupna pomoć građanima je dva puta po 30 evra, ukupno 60 evra i još dodatnih 50 evra za najstarije koji su najugroženija kategorija tokom pandemije”, rekao je Mali za TV Prva.

On je kazao da će u aprilu ponovo biti pokrenut isti sistem kao i prošle godine kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 evra. 

Možda će vas zanimati

 “Otvorićemo ponovo isti sistem koji je bio prošle godine. Prijava će biti preko kol centra i veb sajta trezora”, kazao je Mali.

On je rekao da će u maju biti isplaćeno prvih 30 evra, a u novembru drugih, dok penzioneri dodatnih 50 evra mogu da očekuju u septembru.

"Ukupno penzioneri dobijaju 110 evra, a svi drugi građani koji se prijave 60 evra. Prošle godine je sistem radio bez greške", kazao je Mali.

On je rekao da je dovoljno samo jednom da se ljudi prijave, dok penzioneri ne moraju da se prijavljuju uopšte već će automatski dobiti novac.

Prijavljivanja neće biti ni za one koji primaju socijalnu pomoć, isto kao prošle godine, dodao je Mali.

“Ovo je samo pomoć našim građanima, ono što budžet u ovom trenutku može da izdrži, imamo novca i hoćemo deo da vratimo deo građanima Srbije u ovom trenutku”, kazao je ministar.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 39

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Српкиња

Зар није једноставније да се пријаве људи који не желе 60 евра од државе? Мој тата је пензионер и прошле године није добио својих 100 евра иако се говорило и писало да ће пензионерима без пријаве бити уплаћен новац. Чекао је до последњег дана и тог последњег дана се пријавио да би добио својих 100 евра.

Gadno gore

Jadni smo mi, jer nam ubace kosku a mi se onda koljemo između sebe. I jadna smo država kad penzioneri sa svojom bednom penzijom izdržavaju još dve generacije.

Cane Corso

Ovaj kao da deli 6000 evra pa objašnjava kako da potrošimo novac

special image