• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od EBRD 150 miliona evra za Koridor 10

Evropska banka za obnovu i razvoj(EBRD) odobrila je Srbiji kredit od 150 miliona evra za izgradnju deonice autoputa na Koridoru 10, od Niša do Dimitrovgrada, saopštio je danas kreditor

Evropska banka za obnovu i razvoj(EBRD) odobrila je Srbiji kredit od 150 miliona evra za izgradnju deonice autoputa na Koridoru 10, od Niša do Dimitrovgrada, saopštio je danas kreditor.

Kako se navodi u saopštenju, EBRD će finansirati izgradnju preostalih 82 od ukupno 90 kilometara autoputa E-80 koji povezuje Niš, treći po veličini grad u Srbiji, sa Dimitrovgradom, koji je na granici sa Bugarskom.

Ukupna vrednost izgradnje autoputa od Niša do Dimitrovgrada na Koridoru 10 procenjena je na 795 miliona evra, a kredite za taj projekat obezbediće i Svetska banke i Evropska investiciona banka (EIB).

Koridor 10, jedan od 10 panavevropskih koridora i najvažnija saobraćajnica u Srbiji, povezuje Srbiju sa Makedonijiom i Grčkom na jugu i Hrvatskom, Mađarskom i Zapadnom Evropom na severu.

"Izgradnja autoputa od Niša do Dimitrovgrada je strateški projekat za Srbiju i region. Ta saobraćajnica će doneti veliku korist Srbiji u olakšanju trgovine i regionalnih integracija na Balkanu", ocenio je direkto poslovne grupe EBRD za transoprt Tomas Majer (Thomas Maier).

EBRD je do sada investirala u Srbiju više od 1,6 milijardi evra, od čega je oko 160 miliona evra uloženo u infrastrukturne projekte.

(Beta)





Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image