• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako tražiti posao u vreme krize?

S obzirom na svetsku ekonomsku krizu, koja nije zaobišla ni zemlje regiona jugoistočne Evrope, svi oni koji traže posao moraju da budu snalažljiviji nego ranije.

Oni koji traže posao, a posebno oni mlađi, u ovom vremenu se susreću sa sasvim novim izazovima u traženju posla. S obzirom na svetsku ekonomsku krizu, koja nije zaobišla ni zemlje regiona jugoistočne Evrope, svi oni koji traže posao moraju da budu snalažljiviji nego ranije.

Međunarodna istraživanja upućuju na zaključak da u današnje vreme, pored uobičajene potrage, umreženost i komunikacija imaju sve značajniju ulogu pri pronalasku zaposlenja. Zato je potrebno pažljivije razmotriti sve informacije koje dobijate od prijatelja, poznanika i porodice.

Izbegavajte ograničavanje potrage za poslom samo na vašu struku.

Sigurno poznajete znanja i veštine koje su potrebne i u drugim zanimanjima. Iako možda nećete raditi ono što biste zaista želeli, imate veliku priliku da steknete dodatna znanja i veštine koje će vam koristiti kasnije u karijeri.

Ukoliko niste u mogućnosti da tokom kraćeg razdoblja pronađete posao koji vas zanima, razmislite o privremenom zapošljavanju. Zapamtite da vam poslodavac, ako je zadovoljan vašim radom, nakon isteka ugovorenog roka može ponuditi i stalno zaposlenje, piše "Blic."

Tokom intervjua za posao budite fleksibilni u temama koje se tiču iznosa plate i ostalih pogodnosti. Imajte na umu da ćete se posle nekog vremena dokazati na poslu pa ćete, posle oporavka privrede, moći da zatražite i veću platu i dodatne mogućnosti.

Nije dovoljno samo ponekad pregledati oglase za posao na internetu ili u štampi. Posećujte internet stranice firmi koje vas zanimaju, jer se upravo tamo često nalaze oglasi za posao. Osim toga, una¬¬pred pošaljite otvorene molbe za zaposlenje, uz napomenu kako se javljate kao potencijalni kandidat za neko radno mesto.

Iskoristite popularnost društvenih mreža na internetu i objavite da tražite posao. Birajte aplikacije koje će najbolje istaći vaš karakter i, bar okvirno, pokazati kakva ste osoba. Zapamtite da osim vas i vaših prijatelja, rezultate vaših kvizova znanja ili pisane poruke mogu da vide i prijatelji vaših prijatelja, koji možda imaju neku informaciju o otvorenom radnom mestu ili vam mogu preporučiti kako ćete uspešno iskoristiti svoje znanje.

Ako dobijete zanimljivu poslovnu ponudu, najbolje je odmah poslati svoju poslovnu biografiju (CV). Stoga, ako već to do sada niste učinili, pravo je vreme za reviziju vaše poslovne biografije. Proverite formu poslovne biografije i ispravnost podataka. Razmislite koja biste eventualno znanja i iskustva posebno istakli, a da mogu pomoći poslodavcu u njegovom poslovanju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image