• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vadim Jakovljev umesto Mališeva

Upravni odbor NIS-a izabrao je novog predsednika zamenika predsednika Izvršnog odbora i zamenika generalnog direktora "Gaspromnjefta", Vadima Jakovljeva. U Upravni odbro kooptiran i Vitalij Barinov

Upravni odbor Naftne industrije Srbije (NIS) izabrao je danas novog predsednika, aktuelnog člana Upravnog odbora te kompanije, zamenika predsednika Izvršnog odbora i zamenika generalnog direktora "Gaspromnjefta", Vadima Jakovljeva.

Istovremeno, Upravni odbor NIS-a kooptirao je u članstvo Vitalija Baranova, dosadašnjeg člana Izvršnog odbora i zamenika generalnog direktora za organizacione poslova firme Gaspromnjeft, saopšteno je nakon sednice odbora.

U saopštenju NIS-a se navodi da izbor Vadima Jakovljeva predstavlja važan korak u jačanju nivoa zastupljenosti najvišeg rukovodstva 'Gaspromnjefta' u upravljačkom timu NIS-a.

"Profesionalizam Vadima Jakovljeva će pomoći kompaniji da pređe na novu fazu razvoja i doprineti ostvarivanju ciljeva kompanije na povećanju efikasnosti i rentabilnosti."

"Pred nama je zadatak da u kratkom roku napravimo kvalitativan pomak u razvoju poslovanja kompanije, kako bismo obezbedili jačanje pozicije regionalnog lidera u oblasti naftne industrije. Spreman sam da učinim sve što je neophodno kako bi profesionalni i koordinirani rad Upravnog odbora postao jedan od ključnih faktora budućeg uspeha“, istakao je Jakovljev komentarišući svoj izbor.

Na istoj sednici Dmitrij Mališev je izjavio da napušta mesto predsednika Upravnog odbora NIS-a i da napušta Upravni odbor.

Mališev je pored obavljanja funkcije predsednika Upravnog odbora, radio i kao savetnik generalnog direktora "Gaspromnjefta".

Pošto je završio posao rukovodioca pregovaračkog tima za kupovinu kontrolnog paketa akcija NIS-a i posle prelaznog perioda u radu kompanije, koji je usledio nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, Mališev će se posvetiti drugim projektima kompanije „Gaspromnjeft", navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno u njegovoj biografiji, Jakovljev je zamenik predsednika Izvršnog odbora "Gaspromnjefta" i zamenik generalnog direktora te kompanije za ekonomiku i finansije.

Rođen je 30. septembra 1970, a 1993. godine završio je Moskovski fakultet za inženjere fizike, odsek primenjena nuklearna fizika". Visoku školu za finansije Međunarodnog univerziteta u Moskvi završio je 1995.

Od 1995. do 2000. radio je u "Prajs voterhaus kupersu" na različitim dužnostima od konsultanta do menadžera za reviziju. Tokom 2001. i 2002. radio je na mestu zamenika rukovodioca finansijsko-ekonomskog sektora ZAO "JUKOS EP".

Od 2003. do 2004. bio je finansijski direktor OAO "Jugansknjeftgaz" NK JUKOS. Tokom 2005. i 2006. godine radio je na mestu zamenika generalnog direktora za ekonomiku i finansije OO "SIBUR - Ruski točkovi".

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image