• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Telenovela u NIS-u"

Kancelarija predsednika Upravnog odbora Naftne industrije Srbije je raspuštena, nezvanično saznaje elektronski Balkan magazin

Kancelarija predsednika Upravnog odbora (UO) Naftne industrije Srbije (NIS) je raspuštena, nezvanično danas saznaje elektronski Balkan magazin i napominje da novi predsednik Upravnog odbora Vadim Jakovljev u sredu nije fizički prisustvovao sednici UO NIS, već je iz Moskve predsedavao posredstvom video linka.

Izvori u NIS kažu da će se, verovatno tako i nastaviti njegovo bavljenje NIS, jer je istovremeno i zamenik generalnog direktora Gazpromnjefta za ekonomiju i finansije.

Prema pisanju Balkan magazina, izbor novog revizora za treću ekspertizu završnog računa za 2008. godinu NIS sve više liči na "latinske telenovele".

Ni u drugom nastavku julsko-avgustovske sednice, UO NIS u sredu nije odabrao revizora, jer firma Ernst i Jang traži produžavanje rokova za ovaj posao do kraja godine, umesto do 30. septembra. Uz to, traži i više para nego što je Vlada Srbije bila spremna da plati.

Julska sednica UO NIS, započeta u petak, 31. jula, zapravo nije ni održana u sredu, ocenjuje Balkan magazin i precizira da su održane samo kratke konsultacije članova UO NIS, od kojih nisu svi prisustvovali sastanku, već su se neki telefonom izjašnjavali sa Zlatibora – gde su na odmoru.

Sve skupa, rešeno je da se do 10. avgusta da rok Vladi Srbije da sa revizorskom kućom Ernst i Jang ispregovara rokove i uslove za obavljanje superrevizije poslovanja NIS.

Tada bi trebalo da se završi ova maratonska sednica UO NIS.

To što još nije usvojen završni račun za 2008. godinu stvara dodatne probleme u poslovanju NIS, jer bez tog dokumenta, na primer, ne može da prihvati šetomesečni izveštaj o poslovanju tokom ove godine, a sporno je i donošenje izmena u planu poslovanja.

Tako se u sredu, 5. avgusta, nije raspravljalo ni o finansijskim problemima NIS koji ove godine beleži gubitke u poslovanju. Najnovija cifra koja je dospela u javnost je gubitak od 11 milijardi dinara, piše Balkan magazin.

"Sve stoji zbog izbora revizora. To je vrlo loše za poslovanje", kažu sagovornici Balkan magazina, napominjući da Vlada Srbije nije, pre odlaska na odmor ni imenovala dva nova člana UO NIS, umesto Dušana Elezovića i Biserke Jeftimijević Drinjaković koji su pred junsku sednicu podneli ostavke.

Osim toga, UO još nije raspravljao o brojnim sponzorstvima, koje je NIS preuzeo u vreme pre ulaska Rusa.

Uvidevši da se kroz ova sponzorstva plaća "rukavica" partijama na vlasti, ni Rusi se ne žure da izađu u javnost sa ovim podacima, prenosi Balkan magazin i napominje da se još nije raspravljalo ni o zahtevu srpskih članova UO da se raskinu po NIS nepovoljni ugovori, koje je sklopilo staro – srpsko poslovodstvo.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image