• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSTIGNUT DOGOVOR FRILENSERA I VLADE SRBIJE: Evo šta je dogovoreno na današnjem sastanku

Autor Aleksandar Nastevski

Rok za usvajanje svih zakonskih propisa koji će definisati budući status radnika na internetu pomeren je na 1. januar 2022. godine.

Vlada Srbije postigla je na današanjem sastanku dogovor sa predstavnicima Udruženja frilensera i Udruženja radnika na internetu u vezi sa načinom plaćanja poreskih obaveza predstavnika ove industrije. Vlada Srbije je prihvatila predlog udruženja frilensera da se normirani troškovi povećaju sa postojećih 43 na 50 odsto.

Možda će vas zanimati

Na današanjem sastanku Vlade Srbije i predstavnika ove industrije je dogovoreno da će radnicima na internetu omogućiti upisivanje radnog staža srazmerno uplaćenom delu obaveza, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Inače, rok za usvajanje svih zakonskih propisa koji će definisati budući status frilensera pomeren je na 1. januar 2022. godine, do kada će važiti do sada dogovoreni uslovi.

Takođe, dogovoreno je i da će Udruženje radnika na internetu i Udruženje frilensera odrediti svoje predstavnike, koji će učestvovati u radnoj grupi koja ima zadatak da izradi predloge novih zakonskih rešenja.

Imajući u vidu da je Vlada Srbije preuzela obavezu da sve stavke dogovorene na ovom sastanku budu ispunjene, stekli su se uslovi za prestanak protesta frilensera.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Pregovaracima oprosten dug, dat novac samo da prodje protest. A ostali ce da rade.

Dex

Koliko je poreza za proslu godinu platio (sto procentualno, sto u apsolutnom broju) vlasnik njihove ruzicaste televizije? Koliko je platio kum, doskorasnji predsednik FSS, za koga cujemo da je obrtao neke stotine miliona eura (mada ne sumnjam da je laz, vidi se da je posten covek)? A sad da cujemo sta drzava daje zauzvrat freelancerima. Necete valjda reci da im samo uzima novac, da to ide jednostrano i da su oni (kao i mnogi drugi) zapravo feudalni podanici "drzave"?

Milan

Ono kad se objavi nesto samo da se objavi. A sto nista korisno ne pise, nema veze. Kaze se " rok za usvajanje svih zakonskih propisa koji će definisati budući status frilensera pomeren je na 1. januar 2022. godine, do kada će važiti do sada dogovoreni uslovi." Pa sta ce to da vazi do 1. Jan 2022. Sta je to do sada dogovoreno? Kako cemo da placamo ovih 8 meseci do januara? Sta je sa prethodnim periodom? Je l' to oprosteno ili nije? Onaj predlog vlade od proslog puta koji je po mom misljenju bio dobar, je odbijen. Tako da ovo je sada potpuna konfuzija. Apdejtujte ovu vest molim Vas. Sta ce tacno da vazi do 1. Januara. Sta je to dogovoreno do sada kad zapravo nista nije dogovoreno.

special image