• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIJAVA ZA 60 EVRA POČELA U PONOĆ: Sve o novoj novčanoj pomoći države građanima!

Autor Aleksandar Nastevski

Gde da se prijavite, kako to da uradite i kada će "leći" novac!

 Prijava za pomoc države od 60 evra  Izvor: Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Iznos koji se isplaćuje ovaj put je ukupno 60 evra, time što će biti isplaćen u dva dela, po 30 evra. Penzioneri i nezaposleni u Srbiji dobiće pored ovih 60 evra u dinarskoj protivvrednosti još 50 evra, odnosno 60 za nezaposlene osobe.

Svi punoletni građani sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji za novčanu pomoć mogu da se prijave putem sajta Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs), a prijava traje sve do 15. maja. Za novčanu pomoć ćete moći od 5. maja da se prijavite i preko kol centra pozivom na broj koji će naknadno biti objavljen.

Možda će vas zanimati

Za pomoć neće morati da se prijave primaoci penzija i primaoci novčane socijalne pomoći, jer će oni automatski biti prijavljeni. Ovo važi za korisnike privremene naknade - invalide rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti.

Kako da se prijavite?

Za prijavu vam je potrebno da unesete četiri podatka. Za one koji se prijavljuju preko sajta Uprave za trezor, potrebno je da kliknete na "Podnošenje prijave" i tamo unesete JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun. Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, u padajućem meniju treba da kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac, time će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Prilikom prijave treba da označite i polje kojim potvrđujete saglasnost za obradu ličnih podataka. Nakon što se prijavite, vašu prijavu možete proveriti na sajtu izborom drugog polja i ukoliko imate bilo kakvih problema, možete prijaviti to klikom na "Prijava problema".

Za one koji se prijavljuju putem kol centra, to će moći da urade tek od 5. maja, a do tada će biti i objavljen broj telefona za prijavu.

Možda će vas zanimati

Nakon što podignete novac, namenski račun koji je otvoren za ovu svrhu biće ugašen.

Kada će biti isplaćen novac?

Državna pomoć svim punoletnim građanima isplaćuje se u dva dela, po 30 evra, prva isplata biće u maju, a druga u novembru. Penzioneri će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra.

Isplata za sve punoletne građane počinje 12. maja i trajaće osam dana, do 20. maja. Penzioneri će pomoć dobiti već od 6. maja, a korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dobiće prvih 30 evra 7. maja.

Nezaposleni koji su registrovani na birou dobiće pomoć dobiće dodatnih 60 evra jednokratne pomoći (na 60 evra koji će dobiti svi punoletni građani koji se prijave), koja će im biti isplaćivana počev od 1. juna. Isplata novčane pomoći vršiće se bez prijave lica, a novac će biti uplaćen na posebne namenske račune.

Srbi sa Кosova i Metohije takođe imaju pravo na novčanu pomoć od 100 evra, a ovo važi i za decu do 18 godina starosti, kao i sve punoletne. Nezaposleni punoletni žitelji Kosova imaju pravo na pomoć od 200 evra.

Pomoć građanima na KiM biće isplaćena prema evidencijama koje su sačinjene od strane komisija u skladu sa zaključkom Vlade iz marta ove godine. Isplata će se vršiti bez prijave, na osnovu izvoda iz evidencija, počev od 1. maja, zaključno sa 31. majem. Isplata će se vršiti na namenski otvorene račune.

"Treći paket podrške vredan je oko dve milijarde evra i smatramo da će on značajno pomoći našu privredu i očuvati njenu likvidnost, sačuvati radna mesta i pomoći građanima u ovim teškim vremenima", rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali najavljujući ovu pomoć.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 45

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Halo taxi

Dragi moji Srbi,ukoliko vam ne trebaju te pare,budite dobri podignite ih i uplatite na racun nekog deteta koje se bori sa bolescu. Previse ima bolesne dece . Nazalost

Ja

Iskreno mislim da je moglo mnogo stavri da se uradi za opšte dobro umesto ovog populističkog poteza. A naravno da cu se prijaviti iz principa.

Pizon

Realno nije to malo, evo nas u porodici ima koji imaju pravo na to 23 člana. Znači 23 x 60 kad se stavi na gomilu ukupno 1380 evra, a za nas to nije malo.

special image