• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVEGA 3 KLIKA DO 60 EVRA! Detaljno uputstvo kako da se ekspresno prijavite za novčanu pomoć (FOTO)

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

Od ponoći je počela prijava punoletnih građana za državnu pomoć u iznosu od 60 evra.

 pomoc od drzave novcana pomoc prijava rok detalji Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Od danas, 28. aprila, punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbijii mogu da se prijave za pomoć države 30 plus 30 evra putem sajta Uprave za trezor. U ovom trenutku moguća je online prijava za pomoć, a telefonska prijava biće moguća od 5. maja. Poslednji dan za prijavu je 15. maj.

Za pomoć države možete da se prijavite vrlo lako i potrebna su svega tri klika!

Kada odete na sajt Uprave na trezor idp.trezor.gov.rs, pojaviće vam se obrazac PODNOŠENJE PRIJAVE na koji treba da kliknete.

Izvor: Printscreen/Uprava za trezor

Potom vam se otvara stranica na kojoj treba da unesete svoje podatke: JMBG, broj lične karte, kao i banku u kojoj imate račun. Ukoliko nemate već otvoren račun, u padajućem meniju treba da odaberete banku preko koje želite da vam bude isplaćen novac. Tako će vam biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Izvor: Printscreen/Uprava za trezor

Kada potvrdite da ste uneli ispravne podatke...

Izvor: Printscreen/Uprava za trezor

... pojaviće vam se obaveštenje da ste se uspešno prijavili.

Izvor: Printscreen/Uprava za trezor

Građani koji se prijave od danas do 15. maja, i koji ispunjavaju sve uslove, dobiće ukupno 60 evra. Prvih 30 evra penzioneri će dobiti 6. maja, dok će isplata ostalim građanima krenuti 12. maja i biti završena do oko 20. maja. Drugih 30 evra, i penzionerima i ostalim građanima, biće isplaćeno u novembru.

Korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dobiće prvih 30 evra 7. maja, a drugih 30 evra takođe u novembru. Srbi na Kosovu i Metohiji u trećoj i četvrtoj nedelji maja mogu očekivati pomoć države i oni će svi, uključujući i decu, dobiti po 100 evra, a nezaposleni 200 evra.

Nezaposleni koji su registrovani na birou će 30 evra plus 30 dobiti kao i svi ostali građani u maju i u novembru. Dodatnih 60 evra, po osnovu nezaposlenosti dobiće u junu, i za taj iznos nije potrebno da se prijave. Za pomoć se ne prijavljuju ni penzioneri, ni korisnici socijalne pomoći. Ostali građani koji se prijave za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je, gostujući u jutarnjem programu RTS-a, da se do 8 sati za državnu pomoć već prijavilo 176.281 građana.

"Kada smo prošle godine u prvom paketu mera ljudima davali po 100 evra, u prvih pola sata prijavilo se 3.900 ljudi. Noćas smo za pola sata imali više od 20.000 prijava. Dakle, pet puta više", naveo je ministar i istakao da već u toku dana očekuje više od milion prijava.

On je podsetio da je prošle godine pomoć od 100 evra dobilo 6,2 miliona građana.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Komentari 46

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

Бацање мрва сиротињи! Јашите нас годинама, са корона хистеријом већ пуну годину, држите народ на кратком ланцу, све је поскупело и сад дајете неке бедне паре само да се народ смири и настави да трпи ваш терор и тиранију! Пробуди се народе мало, када ћеш рећи да је ДОСТА?

Del Boy

Ako kliknem 6 puta dobijam li 120€ 🤔

Zvezda IDEA Zauvek!

@Del Boy Ma dobices 120000 evra. Probaj i videces.

special image