• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE! Vlada odobrila dodatne pare, prijava će trajati 15 dana - evo ko će moći da konkuriše

Autor Tamara Jovanović

Bespovratna sredstva za sve koji su pretrpeli velike poslovne gubitke tokom pandemije.

 pomoc drzave barovi nocni klubovi bespovratna sredstva Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Juče je Vlada Srbije predložila da se vlasnicima klubovima i noćnim barovima, koji su najviše pretrpeli tokom pandemije koronavirusa, pomogne isplatom bespovratnih sredstava.

Na održanoj sednici je usvojena Odredba o podršci radu klubova i barova, a sama visina pomoći biće naknadno utvrđena. Ovaj potez deo je podrške svima koji su pretrpeli velike gubitne, a u ovoj delatnosti u poteklih godinu dana zabeležen je pad prometa koji je veći od 70 odsto.

Možda će vas zanimati

Za novu pomoć države moći da će da se prijave svi zainteresovani, i to nakon javnog poziva. Prijave će biti moguće na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, www.mtt.gov.rs, a rok za podnošenje zahteva biće 15 dana od dana njegove objave.

"S obzirom na to da noćni klubovi i barovi nemaju jedinstvenu šifru delatnosti, dogovoreno je da se do sledećeg sastanka izradi predlog po kome bi noćni klubovi i barovi na pravedan i jedinstven način mogli biti identifikovani", navedeno je u saopštenju.

U NOB su više puta isticali da su jedna od najugroženijih grana,i da im treba značajna pomoć kako bi izgurali težak period, koji je za njih počeo sa početkom korone. Više puta su naglašavali i da njihovo zatvaranje lančano povlači i druge posledice, i da neće samo ugostitelji ostati bez posla, već i barmeni, kuvari, konobari i dobar deo domaćih proizvođača pića (destilerije, vinski podrumi) i namirnica, ali i distributera, uvoznika.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Somborac

Da li je realno da se mi zadužujemo, tonemo još dublje da bi vladajuća opcija ostala još četiri godine? Para nema, javni dug sve veći, a oni prave predstavu za naivne penzionere koji misle da smo mi balkanski tigar 🤣

Sale

Da nam poživi korona još dugo. Ovolike pare samo se dele a sve bilo zatvoreni. Izgde da se više zarađuje u izolaciji.

sasa

ja sam jedva preziveo gubitak 30% prihoda, da je preslo 1% preko, zatvarao bih firmu... ako je neka firma prezivila pad prometa od 70%, onda su oni dobro spremili zalihe od bahatog profita koji su ostvarili pre korone... vecina firmi radi sa malim marzama a takve zalihe novca imaju samo oni koji rade sa drzavom i za drzavu

special image