• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi plan poslovanja Jata za sedam dana VIDEO

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić kazao je da je predlog novog poslovanja Jat ervejza spreman i da će Vladi Srbije biti predstavljen u narednih sedam dana.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić kazao je danas da je predlog novog poslovanja Jat ervejza spreman i da će Vladi Srbije biti predstavljen u narednih sedam dana.

"Novi menadžemnt srpske aviokompanije i generalni direktor Srđan Radovanović dužni su da u narednih nedelju dana prezentuju Vladi Srbije plan daljeg poslovanja te kompanije", kazao je on novinarima.

Mrkonjić je precizirao da će menadžment Jat ervejza predstaviti kratkoročne, srednjoročne i dugoročne mere poslovanja.



Vlada Srbije je 2. jula imenovala Srđana Radovanovića za novog generalnog direktora Jat ervejza, koji od tada nije u javnosti predstavio planove poslovanja, niti rezultate iz ove godine.

Srpska aviokompanija je u 2008. godini imala gubitak od 29 miliona evra, a u februaru ove godine je dobila pozajmicu Vlade Srbije od 10 miliona evra za otpremnine radnika i investicije, uključujući i remont aviona.

Jat ervejz bi pozajmicu trebalo da vrati do kraja godine.

Međutim, deneralni direktor Jat ervejza Srđan Radovanović je kazao danas da Makedonski aviotransport (MAT) još nije isplatio dug srpskoj aviokompaniji od 10 miliona evra.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da je na osnovu uvida u finansijsku situaciju Makedonskog aviotransporta ustanovljeno da ta kompanija u Makedoniji nema imovinu iz koje bi mogao da se naplati dug.

Radovanović je naveo da predstavnici Jat ervejza pokušavaju da istraže da li Makedonski aviotransport ima imovinu u nekoj drugoj zemlji, da bi se naplatio dug.



Ministar za transport i veze Makedonije Mile Janakieski rekao je da je Makedonski aviotransport privatna kompanija i da makedonska vlada nema udela u toj aviokompaniji.

"Nemamo uvid u finansijsku situaciju te kompanije, ali sigurno je da ima problema kao i u većini kompanija koje se bave tom delatnošću", istakao je Janakieski.


Bivši generalni direktor srpske aviokompanije Saša Vlaisavljević u martu je predložio predstavnicima Makedonskog aviotransporta da se deo duga Jatu pretvori u vlasnički udeo u makedonskoj kompaniji.

Jat ervejz i Makedonski aviotransport su u aprilu ove godine potpisali sporazum o namerama kojim su započeli pregovore o strateškom partnerstvu, ali rezultat tih pregovora još nije poznat.

Prema poslednjim podacima aviokompanije, Jat ervejz je u prvih sedam meseci ove godine prevezao oko 607.000 putnika, što je 22 odsto manje nego u istom periodu 2008.

Jat ervejz, prema poslednjim podacima poslovodstva, ima oko 1.200 zaposlenih i flotu od ukupno 16 aviona, čija je starost više od 20 godina.

Kako je navedeno na sajtu kompanije, u floti je 10 aviona tipa "boing 737-300" , jedan "boing 737-400" i pet aviona ATR 72-200.

(agenciej/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image