• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE NOVO POVEĆANJE PENZIJA: Evo koliki će biti dodatak i kada se očekuju "deblje koverte"

Autor Tamara Jovanović

Konačna odluka trebalo bi da bude donesena do novembra.

Od januara 2022. godine primanja najstarijih građana Srbije biće povećana i to za najmanje 5 odsto. Kako se navodi, svih 1,7 miliona penzionera, koliko ih ima u našoj zemlji, procentualno će dobiti isto povećanje, te bi to prosečnu penziju od 29.400 dinara uvećalo za 1.470 dinara na 30.870 dinara.

Najveći broj penzionera, koji imaju penziju između 15.000 do 20.0000 dinara, imaće uvećanje od 750 do 1000 dinara, dok će oni sa višim penzijama dobiti malo više. Oko 10.000 penzionera, koliko ih danas ima penziju od oko 30.000 dinara, od naredne godine svakog meseca primaće oko 1.450 dinara više.

Možda će vas zanimati

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će ove godine minimalni rast BDP biti šest odsto i da će od prvog januara 2022. godine penzije rasti za pet odsto, pod uslovom ako nastavimo ovako da radimo.

"Trudićemo se da to bude i malo više. Od 2012. do 2021. godine penzije u našoj zemlji povećane su za 23 odsto, a u narednim godinama penzije će rasti za pet odsto na godišnjem nivou", rekla je premijerka.

Konačna odluka sa preciznim procentom povećanja, trebalo bi da bude donesena u poslednjem kvartalu ove godine, najkasnije u oktobru ili novembru.

Penzije su vanredno povećane 2008, a od 2010. godine su usklađivane samo sa cenama i delom rasta BDP preko četiri odsto. U 2014. godini su u sklopu mera fiskalne konsolidacije smanjene penzije veće od 30.000 dinara, ali su kasnije nekoliko puta uvećavane u zavisnosti od stanja u republičkom budžetu..

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bot, bot, botčina...

Pa zar nije trebalo da bude u toku ove godine još jedno povećanje? Šestomesečno usklađivanje, Švajcarske formule, čuda-m**a... C, c, c...

maniks

Ha, ha, ha prica iz januara sada se ponavlja u junu i govori se da ce odluka biti donezta u novembu i to krajem a onda sledeca vest penzije bice povecane od 1 januara sto znaci penzioneri dobice povecanje u februaru. Ma pametno , ne nije pametno smesno je .

h

Znaci treba ocekivato neko poskupljenje

special image