• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pare za obnovu Gazele u oktobru?VIDEO

Novac iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj za rekonstrukciju mosta Gazela mogao bi da bude na raspolaganju u oktobru, izjavio je danas Tomas Mejer, direktor za infrastrukturu u toj banci

Novac iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za rekonstrukciju beogradskog mosta Gazela mogao bi da bude na raspolaganju u oktobru, izjavio je danas Tomas Mejer, direktor za infrastrukturu u toj banci.

On je posle sastanka sa gradskim vlastima u Beogradu kazao novinarima da bi izveštaj o raseljenju divljeg naselja ispod beogradskog mosta Gazela mogao biti podnet Odboru EBRD u oktobru, posle čega će novac iz kredita biti na raspolaganju.



"Postupci za raseljene Roma koje je Grad Beograd preduzeo u potpunosti su u skladu sa standardima i očekivanjima EBRD", kazao je Mejer. On je dodao da je preostalo rešavanje još nekoliko pitanja u vezi sa raseljavanjem.

EBRD i Evropska investiciona banka (EIB) su 2007. godine odobrile kredite Javnom preduzeću Putevi Srbije za finansiranje radova na Gazeli i prilaznim putevima, a uslov za oba kredita je raseljavanje Roma koji su živeli u blizini mosta.

EIB je ugovorila početni zajam od 25 miliona evra za rekonstrukciju mosta Gazela, a EBRD će obezbediti 16 miliona evra za popravku prilaznih puteva, kao deo kredita od ukupno 80 miliona evra namenjenog i za finanisranje beogradske obilaznice, saopštila je EBRD.



Izgrađen 1970. godine, most Gazela nije od tada rekonstruisan. Preko njega dnevno pređe oko 170.000 vozila što je četiri puta više od njegovog projektovanog kapaciteta od oko 40.000 vozila dnevno.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je kazao da je preostalo da Ministarstvo za socijalnu politiku Srbije prevede na engleski izveštaj o raseljenju Roma koji nisu imali stalno prebivalište u Beogradu i da se otvori centar za preradu otpada.

Đilas je kazao i da će Romi moći da konkurišu za 1.000 neprofitnih stanova koje će Beograd graditi.

Romi koji su živali u improvizovanim barakama ispod Gazele su raseljeni krajem avgusta.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image