• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI DETALJI UKIDANJA ROMINGA: Telefoniranje, SMS poruke i prenos podataka kao kod kuće, ali postoji jedno OGRANIČENJE

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Na teritoriji zapadnog Balkana ukida se roming, evo kakva je situacija u Grčkoj!

 roming ukidanje balkan grcka Izvor: TV PInk/screenshot

Ministarka turizma, telekomunikacije i trgovine Tatjana Matić objasnila je na Pinku detalje sporazuma o ukidanju rominga za zemlje zapadnog Balkana.

"Praktično od sutra, na teritoriji celog zapadnog Balkana, moći ćemo da telefoniramo bez ikakvog osećaja brige ili krivice da smo potrošili neki dodatni novac. Moći ćemo da telefoniramo i šaljemo SMS poruke kao kod kuće, i prenos podataka biće kao u domaćem saobraćaju. To je odlična vest za naše građane, ali i ljude iz Crne Gore, BiH ili drugih zemalja regiona koji dolaze kod nas. I Severna Makedonija je, naravno, deo ovog dogovora, kao i Albanija", rekla je ona.

Možda će vas zanimati

Ministarka je podvukla da postoji jedan važan detalj, koji će sprečiti zloupotrebu ovog sporazuma, i objasnila o čemu je reč.

"Moramo da napomenemo, važno je da svi imamo kartice iz naših zemalja. Ograničenje važi ukoliko kupite karticu u zemlji koju ste posetili, po povratku u svoju zemlju možete je koristiti najduže četiri meseca. Moramo svi imati domicilne kartice, poenta je ovog sporazuma da svi koji putujemo iz poslovnih, porodičnih ili turističkih razloga imamo mogućnost da komuniciramo bez opterećenja, ali da to ipak ne zloupotrebimo, moramo zaštititi interese operatora koji tu posluju", rekla je ona.

Kakva je situacija vezana za roming u Grčkoj?

"Mi smo praktično pre mesec dana potpisali Sporazum, a ovaj o ukidanju na zapadnom Balkanu, dve god je trajala njegova implememtacija. U EU je ovakvo ukidanje trajalo deset godina. Sa Grcima smo došli do povoljnih cena, od 50 do 99 odsto, izuzetno je veliko sniženje. Naši operatori su zaista bili više nego spremni da izađu u susret i svoje cene značajno umanje. Ali, naravno, i druga strana je tu važna, njihovi operatori su bili ogrtaničeni pravilima EK i EU, očekujemo da će se nastaviti snićžavanje sve dok ukiranja, od 50 do 99 imamo sniženje, samo građani moraju uvek da provere paket i zavisi kod kog su operatora", rekla je ona.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Рашо

Баш нам је све објаснила и сад нам је све јасно. Немојте да било шта и било коме објашњава!

Nikola

A gde su cene? 50 i 90 % nista ne znaci korisniku. Cena sms, cena minuta, cena MB po novim pravilima je … to je info koji želimo

Aki

Jel to važi i kad odemo u Crnu Goru?

special image