• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Ikarbusa" odblokirali ulaz u fabriku

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Ikarbus" Aleksandar Vićentić je napustio je nakon pregovora krug farbike sa grupom lica koja su neovlašćeno ušla s njim. Zbog neovlažćenog ulaska radnici su blokirali ulaz u fabriku.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Ikarbus", u ostavci, Aleksandar Vićentić napustio je "nakon intenzivnih i mučnih pregovora" krug farbike sa grupom lica koja su neovlašćeno ušla s njim, saopštiio je Samostalni sinidkat tog preduzeća.

Oko 300 radnika "Ikarbusa" danas je blokiralo ulaz u fabriku, jer je direktor u fabriku ušao sa privatnim obezbeđenjem.

Sindikat je saopštio da zaposleni u "Ikarbusu" žele da omoguće predstavniku privremenog zastupnika državnog kapitala Vidosavi Rajković da nesmetano radi i pripremi zakazivanje vanredne Skupštine akcionara, na kojoj bi se izabrala nova uprava preduzeća.

U saopštenju se navodi da je služba obezebeđenja "Ikarbusa" odmah, po nelegalnom ulasku v. d. direktora, obavestila zemunsku policiju, čiji su pripadnici odmah stigli, napominjući da je nelagalni ulazak izazvao opravdani revolt zaposlenih.

Vićentić je izjavio Tanjugu da je u fabriku došao sa obezbeđenjem, jer se ne oseća sigurno i zatao što je onemogućen da obavlja svoj posao.

"Došao sam da uradim neke poslove, koje sam dogovorio sa Akcijskim fondom, u vezi sa zakazivanjem skupštine akcionara, što treba da odradim zajedno sa zastupnikom državnog kapitala u firmi, koga je odredila država", objasnio je Vićentić.

On je istakao da je pre nekoliko dana doživeo neprijatnosti u kancelariji i da je bio prisiljen da potpiše nešto što nije hteo da potpiše. Vićentić je rekao da je podneo ostavku na funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora firme, ali da još nije razrešen, i dodao da posle raskida ugovora sa Rusima Upravni odbor "Ikarbusa" ne postoji i da je on jedini legalni organ u firmi.

Potpredesednik Samostalnog sindikata "Ikarbusa" Dragoslav Đoković izjavio je ranije danas Tanjugu da je Agencija za privatizaciju sredinom avgusta raskinula ugovor o prodaji "Ikarbusa" sa ruskom kompanijom "Avtodetalj", zbog neispunjavanja dogovorenih obaveza, a Vićentić je tada podneo ostavku, koja, kako je rekao, još nije prihvaćena.

Đoković je istakao da zaposleni u "Ikarbusu" očekuju da posle raskida kupoprodajnog ugovora zastupnik državnog kapitala sazove skupštinu akcionara preduzeća, kako bi bio izabran Upravni odbor kompanije koji treba da izabere novog generalnog direktora.

On je istakao da radnici "Ikarbusa" od februara nisu primili plate.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image