• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazani letovi Jata

Svi letovi Jat ervejza sa aerodroma "Nikola Tesla" do srede u 15 sati otkazani su zbog štrajka Jat tehnike

Svi letovi Jat ervejza sa aerodroma "Nikola Tesla" otkazani su zbog štrajka Jat tehnike.

Generalni direktor "Jat Ervejza" Srđan Radovanović izjavio je večeras Tanjugu da su svi letovi nacionalne avio komapanije otkazani do srede u 15 časova, zbog, kako je ocenio, ucenjivačke politike predstavnika preduzeća "JAT tehnike" koji su večeras stupili u štrajk.

Radovanović je rekao da su JAT-u "vezane ruke" i da nema više pregovora sa sindikatom "JAT tehnike".

On je izrazio razočarenje zbog takvog stava JAT -tehnike, jer je za dug prema "tehnici" kriva, prema njegovim rečima, pogrešna odluka vlasti od pre nekoliko godina, kada je to preduzeće izdvojeno iz sistema, a JAT ostavljen na cedilu.

U ranijem saopštenju "Jat Ervejza" se ističe da neodgovorni postupak "Jat tehnike" neće ugroziti sprovođenje plana konsolidacije "Jata", koji je nacionalni avioprevoznik nedavno dostavio Vladi Srbije i kojim je planirano da svojom flotom od 16 aviona tokom naredne godine preveze najmanje milion i po putnika i ostvari pozitivno poslovanje, ali i da uspostavi sopstveno linijsko tehničko održavanja aviona, čime bi se izbegla mogućnost da se ponovi sličan slučaj kao večeras kada je kompanija bila prinuđena da otkaže sve svoje letove.

Uprava Jata ističe da "bez obzira na štetu nanetu putnicima i kompaniji, "Jat Ervejz" neće dozvoliti da ovaj događaj ugrozi reputaciju nacionalnog avioprevoznika i ostvarivanje plana da se vrati na poziciju regionalnog lidera u vazdušnom saobraćaju".

Večeras su otkazani planirani letovi "Jat Ervejza" za Monastir, Sarajevo, Skoplje, Solun, Larnaku i Abu Dabi

Avio kompanija "Jat Ervejz saopštila je da će putnicima ponuditi da karte zamene za druge letove "Jata" u narednim danima, a u slučaju da to ne bude moguće, putnici će moći da biraju da li će otputovati drugom kompanijom sa kojom "Jat ervejz" ima ugovore ili će im biti vraćen novac.

Uz izvinjenje putnicima, "Jat" u saopštenju navodi da će putnici koji su čekirani, odnosno predali svoj prtljag, i koji su u tranzitu, dobiti hotelski smeštaj, dok lokalnim putnicima i putnicima koji nisu čekirani "Jat" nije u mogućnosti da pokrije troškove smeštaja u hotelu, obroka, kao ni prevoza između aerodroma i hotela.

"Neodgovorni postupak 'Jat tehnike' neće ugroziti sprovođenje plana konsolidacije 'Jata', koji je nacionalni avioprevoznik nedavno dostavio Vladi Srbije i kojim je planirano da svojom flotom od 16 aviona tokom naredne godine preveze najmanje milion i po putnika i ostvari pozitivno poslovanje, ali i da uspostavi sopstveno linijsko tehničko održavanja aviona, čime bi se izbegla mogućnost da se sličan slučaj ponovi", navodi se u saopštenju kompanije.

Uprava Jata ističe da "bez obzira na štetu nanetu putnicima i kompaniji, "Jat Ervejz" neće dozvoliti da ovaj događaj ugrozi reputaciju nacionalnog avioprevoznika i ostvarivanje plana da se vrati na poziciju regionalnog lidera u vazdušnom saobraćaju".

Nacionalni avio prevoznik uverava javnost da će i u narednom periodu nastaviti da obaveštava putnike o svim zbivanjima u vezi sa letovima.

Jat tehnika saopštila je da je od danas od 15.00 obustavila preglede i radove na avionima Jat ervejza, zbog dugovanja te aviokompanije.

"Avioni Jat Ervejza koji danas budu sletali na Beogradski aerodrom 'Nikola Tesla' biće prihvaćeni po predviđenim procedurama, ali se na njima neće dalje raditi", dodaje se u saopštenju Jat tehnike.

Kako se navodi u saopštenju, radovi su obustavljeni u 15.00, jer zbog velikih dugova Jat ervejza, Jat tehnika nije u mogućnosti da isplaćuje plate zaposlenima.

"Jat tehnika se nada da će Jat ervejz ispuniti zaostale obaveze, jer je to jedini i nužan uslov za nastavak saradnje", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su značajni kapaciteti Jat tehnike bili su rezervisani za podizanje aviona Jat ervejza koji su duže vreme prizemljeni u hangarima, tako da su smanjeni prilivi od ostalih aviokompanija.

Jat tehnika navodi da će nastaviti sa započetim i dogovorenim radovima za ostale aviokompanije.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image