• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO MLEKO JE ZABRANJENO U SRBIJI! Bosanski proizvođač veliki izvoznik u Srbiju, povučeni SVI mlečni proizvodi sa rafova

Autor Veljko Petranović

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je jutros zabranjen uvoz u Srbiju mleka robne marke "Mliječna industrija 99" doo, u Bosni i Hercegovini, i to zbog neodgovarajućeg kvaliteta.

 Mleko iz BiH zabranjeno u Srbiji Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Nedimović kaže i da se zabrana uvoza ne odnosi samo na mleko, već i na ostale mlečne proizvode ovog proizvođača, a zalihe koje se već nalaze u našoj zemlji će se staviti pod zabranu prodaje.

"Na osnovu laboratorijskih analiza utvrdili smo da kvalitet mleka nije odgovarajući i zabranili uvoz. Oni su ozbiljan izvoznik mleka u Srbiju i ono se nalazi najčešće u velikim trgovinskim lancima", naglasio je ministar tokom gostovanja na na TV Prva.

Možda će vas zanimati

"Naša laboratorija je utvrdila da, naročito u pogledu mlečnih masti, ono što je u mleku ne odgovara onome što piše na deklaraciji i nije u njemu 2,8 odsto mlečne masti nego mnogo manje", otkrio je Nedimović.

Dodao je i to da mleko tog proizvođača ne sadrži ništa što bi bilo štetno po zdravlje, pa oni koji su ga konzumirali nemaju razloga za zabrinutost.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mumka

Moje misljenje je da bi se svi trebali pobuniti, pored toliko dobrih domacih proizvoda i u RS i u BiH nasi uvoze tudje, iskreno ja sam iz BiH i sto se tice mljecnih proizvoda najvise uzimam Dubicko, pogotovo sir Dubicki za pitu.. Nasi poljoprivrednici toliko ulazu truda u svoj rad i proizvod, a ovamo nase bacaju a tudje uzimaju, evo na primer krompir uzimam od covjeka koji sad i bavi se tim godinama u Glamocu tako reci Glamocki krompir, znam da je ove godine bacio oko 7tona krompira ako ne i vise, a zasto hato sto nasi nisu htjeli njegov krompir vec su uvozili odkud znam PODRZIMO NASE POLJOPRIVREDNIKE

Dragan

Evo nam ćete. Nipošto nismo smeli priznati tuđe labaratorijske analize. Nekad se svaka šarža koja uvozi analizirala, a danas? Koliko je tog mleka prodato i popijeno u Srbiji, a da nije bilo odgovarajućeg kvaliteta i koliko bi se prodalo da nije bilo one scene sa mlekom iz Lidla?

ускее1512

Нашима повећали цену хране за краве, спустили одкуп млека за три године са 42 динара на 31 по литру и сад увозе млеко?

special image