• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČINJE ISPLATA NOVE NOVČANE POMOĆI : Prve pare ležu već sutra, do kraja godine 1 grupa građana dobija čak 600 evra!

Autor Tamara Jovanović

Najavljena je još jedna pomoć države građanima Srbije za decembar, međutim, do tada će svakoga meseca biti isplaćen novac iz trećeg paketa pomoći određenim grupama.

 Isplata novčane pomoći po mesecima Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Sutra počinje isplata trećeg paketa pomoći, a prvo će je dobiti autoprevoznici, a nakon njih slede slobodni umetnici, ugostitelji, penzioneri, a na jesen i ostatak davanja građanima Srbije od 30 i 20 evra.

Ukupna vrednost trećeg paketa pomoći iznosi 266 milijardi dinara, a ono što je do sada realizovano jeste: isplaćenje 3 minimalca za više od 1,2 miliona građana, 60 evra za se nezaposlene, prvih 30 evra za 5,7 miliona građana kao i 3.000 dinara za sve vakcinisane.

Možda će vas zanimati

600 evra po autobusu za autoprevoznike

Autoprevoznici će već sutra dobiti po 600 evra i to će biti četvrta rata, dok će još sledeće dve rate biti isplaćene u naredna dva meseca. Novčanu pomoć će ukupno dobiti 654 privredna društva.

Minimalac za slobodne umetnike u avgustu

Slobodni umetnici će 6. avgusta dobiti poslednju ratu minimalca od 30.900 dinara. Naime, ovu pomoć mogu da dobiju samo samostalni umetnici čiji je status utvrđen od strane reprezentativnog udruženja u kulturi.

Isplate u ugostiteljstvu i turizmu sredinom avgusta

16. avgusta  biće isplaćen drugi puni minimalac za ugostitelje i zaposlene u turizmu i turističke vodiče. Oni će u avgustu dobiti poslednju ratu isplate koja je ista kao i za slobodne umetnike, 30.900 dinara. Sredstva se dodeljuju po svakom zaposlenom za koga je privredni subjekat isplatio zaradu za decembar 2020. godine i podneo odgovarajuću poresku prijavu.

Za penzionere prve isplate od 50 evra na jesen

Penzioneri će dodatnih 50 evra dobiti u septembru. Oni su dobili već 50 i dodatnih 30, tako da se ukupna ponoć za najstarije penje na 110 evra.

Još novca u novembru i decembru

Svi građani Srbije će dobiti još 30 evra u novembru, a kako je prethodnih dana rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, država će zbog suficita u budžetu od više od 200 miliona evra koji se očekuje u julu, biti u mogućnosti da isplati još po 20 evra svim građanima, te će taj novac dobiti u decembru, što je i poslednje davanje iz državnog paketa. Za poslednjih 20 evra je potrebna dodatna prijava.

Novac je u prethodnom periodu bio obezbeđen i za vakcinisane građane, koji su primili bar jednu dozu do 31. marta, a iznos uplate je bio 3.000 dinara.

(MONDO/Blic Biznis)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nik

Sve sami experti i specijalisti u vladi... Dele se pare zbog suficita u budzetu?! Bravo!! A da mozda spustite akcize na gorivo ne? To sto do novembra za 30e necemo moci da kupimo hleb mleko i jednu siromasnu potrosacku korpu to nema veze ali lepo zvuci da se kaze kako drzava daje... A sto na svakom koraku samo gleda kako da yi sto vise otme to nema veze! Placamo PDV na AKCIZU ZA STRUJU?!?! ALO jel struja luksuz danas? Ali sta znaju vasi polupismeni glasaci, njima u sred podneva da kazes laku noc oni ce da legnu da spavaju bez razmisljanja!

special image