• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAPRENO POSKUPELA I OVA SRPSKA PLANINA - VIŠESTRUKO VEĆE CENE! Slobodnih placeva skoro da nema, najjeftini ar 5.000 EVRA

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

Cena zemljišta i nekretnina skočila je svuda u Srbiji, a najviše na "udaru" su poznata odmarališta poznata po bogatoj prirodi.

 Cene zemljišta i nekretnina na Zlataru Izvor: Rina

Nakon duže od dvadeset godina čekanja Novovarošani su dobili svoj, kako ga nazivaju - autoput. Deonica od raskrsnice na Branoševcu do centra planine Zlatar je potpuno završena, a ovaj put će biti od velike koristi meštanima, ali i turistima kojih je poslednjih godina u ovom delu Srbije sve više.

"Deonica je duga jedan kilometar, ali je od izuzetnog značaja. To je put u srce našeg turističkog centra i sada će svim turistima biti mnogo lakše da stignu do destinacije. Ono što je najvažnije jeste da će biti mnogo bezbednije za sve pešake i vozače. Put je moderan, širine od šest do osam metara, a izgrađene su i pešačke staze kao i postavljena zaštitna ograda. U ovaj put nije ništa ulagano preko 30 godina, a rekonstrukcija je bila neophodna na svakih 10, zato je bio i potpuno uništen", izjavio je predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

Možda će vas zanimati

Brojni investitori već su izrazili svoje interesovanje za ulaganje na planinu Zlatar, tako da u odnosu na period od pre deset godina slobodnih placeva skoro i da nema.

"Velika je potražnja, a cene su višestruko skočile. Nekada je ar zemljišta na Zlataru koštao oko 1.000 evra, a sada se ne može naći ispod 5.000 evra i kreće se do 10.000.Kuće su se nekad prodavale za 20.000 evra, a sada je njihova cena oko 35.000 evra. Naša planina i prirodne lepote kojima obiluje ovaj kraj visoko su pozicionirane na turističkoj mapi Srbije, što potvrđuje i sve veći registrovan broj noćenja u privatnom i hotelskom smeštaju. Dobra putna infrastruktira je jedan od osnovnih preduslova za razvoj turizma na Zlataru i zato je završetak ove deonice od velikog značaja", rekao je Vasiljević.

Vrednost radova je milion evra, sredstva je obezbedila država Srbija preko JP "Putevi Srbije", radove na ovoj veoma zahtevnoj saobraćajnici izvode "Putevi Užice".

(Mondo/Rina)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trut

Šta zna ,,okorak"

special image