• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVETI STEFAN I VILA MILOČER POD KLJUČEM: Ne zna se hoće li biti otvoreni i naredne sezone, kompanija OTPUŠTA radnike!

Autor Jelena Bojić Obradović

Kompanija koja je zakupac hotela i vile na Svetom Stefanu pravi novu sistematizaciju radnih mesta, te otpušte ugostitelje.

 Sveti Stefan i vila Miločer pod ključem Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Sveti Stefan” i “Vila Miločer” su i dalje pod katancem. Neizvesno je čak da li će biti otvoreni i naredne sezone.

U međuvremenu, zakupac letovališta kompanija “Adriatic Properties” uradila je novu sistematizaciju radnih mesta, koja će stupiti na snagu od 1. oktobra, a po kojoj u hotelskom kompleksu neće više biti mesta za ugostiteljske profile (kuvare, konobare, poslastičare) i recepcionere, već su kao radna mesta isključivo navedeni oni koji će održavati javne površine i čistiti hotelske objekte, nezvanično je potvrđeno u ovoj kompaniji, iza koje stoje grčki biznismen Petros Statis.

Možda će vas zanimati

“Adriatic Properties”, koji je višegodišnji zakupac hotela “Sveti Stefan”, “Miločer” i “Kraljičina plaža”, početkom leta zatvorio je popularno letovalište jer im nije dozvoljeno da njihove plaže i dalje budu isključivo dostupne gostima hotela. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je utvrdilo da zakupac nije poštovao ugovor i da je nezakonito javnu stazu iskoristio kao hotelsku.

Meštani su letos polomili ogradu na ulazu u u Kraljičinu plažu, koja je više od decenije bla zatvorena za javnost, odnosno mogli su samo da je koriste gosti hotela, ali i pripadnici političke elite i biznismeni.

Nova sistematizacija izazvala je veliku uznemirenost kod preostalih 30-ak stalnih radnika, kojima je prekjuče bio poslednji dan da se dobrovoljno jave za sporazumni prekid radnog odnosa, odnosno prijave da uzmu otpremninu. Mnogi od njih koji u nekada zaštitnom znaku crnogorskog turizma rade i više od 30 godina, moraće da izaberu ili da čiste parkovne površine, ili da odu iz firme.

Prema prvim informacijama, radnicima će biti ponuđene otpremnine koje će biti do tri puta veće od previđene zakonom ko se za nju dobrovoljno prijavi, a ko bude proglašen tehnološkim viškom dobiće otpremninu u skladu sa Kolektivnim ugovorom.

Firma "Adriatic Properties” registrovana je za obavljanje hotelske delatnost, a novom sistematizacijom oslobađa se svih radnih mesta koja imaju veze sa ugostiteljstvom.

(MONDO/Bonitet)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image