• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd i Gradska čistoća kupili zgradu "Ineksa"

Zgrada kompanije "Ineks Intereksport" prodata je danas na licitaciji gradu Beogradu i JKP "Gradska čistoća", za milijardu i trideset hiljada dinara.

Zgrada kompanije "Ineks Intereksport" prodata je danas na licitaciji gradu Beogradu i JKP "Gradska čistoća", za milijardu i trideset hiljada dinara.

Prvobitna procenjena vrednost zgrade, koja ima 12.000 kvadratnih metara i deo je imovine kompanije u stečaju "Ineks Intereksport", bila je oko dve milijarde dinara.

Prema najavama gradskih vlasti, ponuda za kupovinu zgrade podneta je kako bi u toj zgradi bile smeštene sve gradske službe.

U Skupštini grada poslednjih nedelja vodila se polemika jer se Liberalno-demokratska partija, koja daje manjinsku podršku Skupštini grada, protivila kupovini zgrade "Ineksa" sredstvima iz budžeta grada.

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izjavio je nedavno da su nesuglasice o tom pitanju "izglađene", da predstavnici LDP-a imaju svoj stav, ali i želju da budu nastavljeni investiocioni projekti grada.

Pronadjeno je kompromisno rešenje - da se zgrada kupi delom dobiti iz javnih preduzeća, kako bi se obezbedilo da beograđani sve svoje poslove mogu da obavljaju na jednom mestu.

Potpredsednik Skupštine grada Aleksandar Antić ocenio je danas da je kupovina zgrade kompanije "Ineks Intereksport" dobra za grad i Beograđane, jer će omogućiti efikasniju upravu i manje troškove, pošsto će sve gradske službe biti u njoj smeštene.

"Kupovina zgrade omogući će efikasniju upravu, a time će biti oslobođen i veliki deo gradske imovine koja će moći da se izdaje u komercijalne svrhe", rekao je Antić novinarima u Skupštini grada i ocenio da će se ta investicija Beogradu vratiti za tri do četiri godine.

On je podsetio da je grad Beograd već uplatio 400 miliona dinara kao depozit za kupovinu zgrade, a da će ostatak sredstava uplatiti JKP "Gradska čistoća".

Antić je dodao da je "Ineksova" zgrada u dobrom stanju, za eventualno renoviranje, ukoliko bude za to potrebe, gradska uprava će izdvojiti minimalna sredstva.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image