• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRŽAVA IZDVOJILA JOŠ NOVCA: Stižu dodatna sredstva za subvencije, evo koji su uslovi za dobijanje 10.000 evra

Autor Tamara Jovanović

Nakon velikog interesovanja građana, država razmatra da obezbedi dodatna sredstva.

 Kako se prijaviti za besplatnu kuću na selu Izvor: YouTube/Printscreen/kanal9tvns

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da je interesovanje za konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom veliko, kao i da dnevno stiže između 20 i 30 zahteva.

On je dodao i da je nedavno razgovarao da predsednikom Aleksandrom Vučićem, o tome da se evenualnim novim rebalansom budžeta izdvoje dodatna sredstva za taj program, zbog velikog interesovanja mladih.

Možda će vas zanimati

"Moja poruka mladima je da konkurišu iz dana u dan, iz meseca u mesec, jer koliko su oni uporni, toliko će država biti uporna da izdvoji sredstava, rekao je Krkobabić gostujući na TV "Prva".

Krkobabić je naveo i da je jedan od glavnih uslova konkursa to da parovi ne mogu biti stariji od 45 godina, kao i da ne mogu da imaju imovinu, stan ili kuću bilo gde. Jedna od bitnih stavki je i želja za život na selu. 

Kako kaže, kuće koje se otkupljuju, moaju da budu ograđene, da imaju struju, vodu, kao i da su rešeni svi imovinsko-pravni odnosi.

Krkobabić je rekao da država finansira mlade parove da kupe te kuće u vrednosti do najviše 1,2 miliona dinara po objektu. On je objasnio da ukoliko parovi ne mogu da pronađu kuću u jednoj opštini,mogu da je potraže u drugoj.

"Mnogi me pitaju i zašto je gornja granica za konkurisanje45 godina, Tu granicu smo odredili jer statistika u našoj zemlji pokazuje da imamo 250.000 neoženjenih mladića i 100.000 neudatih žena do 45 godina", istakao je ministar za brigu o selu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image