• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tender za drugog operatera fiksne telefonije

Republička agencija za telekomunikacije objavila je tender za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji. Ponude će biti otvorene 12. januara, a pobednik će se zanti do 10. februara.

Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) objavila je tender za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji.

Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu "Politika", pravo učešća na tenderu imaju telekomunikacione kompanije koje imaju više od milion pretplatnika telekomunikacionih usluga i koje su u 2008. godini imale prihod veći od 200 miliona evra.

Najpovoljnija ponuda biće izabrana na osnovu iznosa ponuđenog za licencu za fiksnu telefoniju, a ako budu podnete najmanje dve kvalifikovane ponude, odžaće se aukcija na kojoj će početna cena biće najviši ponuđeni iznos za licencu.

Uslov za učešće na tedneru je uplata depozita ili dostavljanje bankarske garancije od 10 miliona evra, a prijave za tendersku dokumentaciju moći će da se podnesu od 30. novembra do 4. decembra, uz uplatu 25.000 dinara i 500 evra.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. januar 2010. godine u 12.00, a ponude će biti otvorene u prostorijama Ratela u Beogradu u 12.30.

Pobednik tendera biće izabran do 10. februara, a licenca će biti izdata u roku od osam dana od uplate celokupne naknade u budžet Srbije.

Licenca se izdaje na deset godina uz mogućnost produženja za narednih deset godina u skladu za propisima, navodi se u oglasu.

Ako pobednik na tenderu nema sedište na teritoriji Srbije, dužan je da u Srbiji osnuje kompaniju u kojoj će biti jedini vlasnik i na koju će biti preneta licenca.

Ministarka za telekomounikacije Srbije Jasna Matić ranije je ocenila da će novi fiksni operater omogućićiti građanima izbor između operatera i povoljnije usluge.

Jedini operater fiksne telefonije u Srbiji je državna kompanije Telekom Srbije, koja je na kraju 2008. godine imala oko tri miliona korisnika.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image