• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

240.000 DINARA ZA POSAO SA SREDNJOM ŠKOLOM? Nemoguće! Ipak, ovaj poslodavac je ponudio toliko - ne može da nađe RADNIKA!

Autor Veljko Petranović

Plata od 2.000 evra koju je jedan poslodavac ponudio za zanimanje koje se radi sa srednjom školom deluje neverovatno, ali to je bio potez na koji se odlučio jer jednostavno nije mogao da nađe radnika.

Prosečna bruto zarada u Srbiji za jul 2021. godine iznosila je 89.330 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa iznosila 64.731 dinar.

Možda će vas zanimati

Neke od najplaćenijih profesija imaju diplomirani inženjeri informacionih tehnologija, diplomirani inženjeri elektrotehnike i računarstva, diplomirani inženjeri elektronike, profesori matematike, fizike, informatike i računarstva, nastavnici/profesori stranih jezika i lekari s odgovarajućim specijalizacijama (anesteziolog, kardiolog, oftalmolog, ginekolog).

Kada je reč o nižem obrazovanju, poslodavcima je najteže da nađu vodoinstalatere.

"Zbog velikog deficita, poslodavac koji nije mogao da nađe vodoinstalatera ponudio je platu od 240.000 dinara. Proširio je oglas na nivou cele Srbije. Ukoliko neko ne živi u Beogradu i dolazi iz unutrašnjosti, poslodavac je ponudio i smeštaj", prepričava Miloš Turinski iz Infostuda situaciju koja se dogodila pre dva meseca.

Sa srednjom školom do posla lakše dolaze operateri na CNC mašinama, zavarivači, knjigovođe, računovođe, negovatelji, medicinske sestre (specijalista instrumentiranja), kuvari, radnici na obezbeđenju – tehničari obezbeđenja, tesari, zidari, armirači itd.

(MONDO/Kurir)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 29

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djordje

Radim kaovsekjuriti za 25 000 dinara! Odakle vam ti podaci o platama?! Osamdeset posto ljudi radi za 40 000 dinara platu i jedva izlazi na kraj! Vi kao da zivite na drugoj planeti?!

Zoran el.

Kao električar automatičar imam firmicu sa još dva tehničara uglavnom radimo industrijsku automatiku plaćam im 100.000 din mesečno i klopu.Ako pogodim dobar posao bude i bonusa.Ostane i meni lepa plata,obnavljanje alata i instrumenata i novi vw Cady pik ap za posao. Poenta kvalitetan majstor nikada nije skup,naravno mi smo ekipa već 7 god.i verujemo jedan drugom.

Sticky

@Zoran el. Nešto ne verujem da zaradjuješ u Srbiji oko 15 000 evra mesečno za taj posao. Ali ajde. Porez, doprinose, zdravstveno plaćaš?

special image