• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupljenje struje kada se Vlada dogovori

EPS će zatražiti poskupljenje struje kada se budu stekli uslovi za to, odnosno, kada u Vladi bude postignuta saglasnost da struja treba da poskupi, izjavio je Tanjugu portparol EPS-a Momčilo Cebalović.

Elektroprivreda Srbije (EPS) zatražiće poskupljenje struje kada se budu stekli uslovi za to, odnosno, kada u Vladi bude postignuta saglasnost da struja treba da poskupi, izjavio je Tanjugu portparol EPS-a Momčilo Cebalović.

Najavljujući da će EPS uskoro podneti zahtev za poskupljenje struje od 10 odsto, Cebalović je podsetio da cena struje u Srbiji zamrznuta od avgusta prošle godine i napomenuo da je EPS ranije u više navrata slao zahteve za poskupljenjem struje, koji nisu odobravani.

"EPS u skladu sa važećom metodologijom opravdanih troškova ima pravo na poskupIjenje znatno veće od 20 odsto, ali nećemo podneti zahtev da poskupljenje bude u visokom procentu, jer za to ne bi mogli dobiti saglasnost" ukazao je Cebalović.

Odgovarajući na pitanje šta je razlog za najavljeno poskupljenje struje i da li će novac od tog poskupljenja biti namenjen za nova ulaganja u EPS-u, on je istakao da je "sigurno da novac od poskupljenja struje neće otići za isplatu plata zaposlenih u EPS-u, koje su zamrznute i veliki deo zarada je ograničen".

"Ne treba da postoji bojazan da će pare otići u te namene, jer između ostalog, isplate zarada u EPS-u svakog meseca kontrolišu i odobravaju nadležna ministarstva, a sav novac od poskupljenja struje biće usmeren u projekate i poslove koji Srbiji treba da obezbede dovoljno uglja i električne energije, ne samo u sledećoj već i u narednim godinama", naglasio je Cebalović.

On nije mogao da precizira da li će to biti jedino poskupljenje struje, koje će EPS zatražiti u sledećoj godini.

"To će se videti. I u prethodnim godinama je bilo najava da će struja poskupljivati jednom ili dva puta godišnje, pa se dešavalo da se cena ne promeni, a da li će poskupeti još jednom, sada se ne može reći", zaključio je Cebalović.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image