• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENE GARAŽNOG MESTA U BEOGRADU "ODLETELE U NEBO": I dalje može da se ISPLATI, evo koje su najpopularnije lokacije!

Autor Tamara Jovanović

Potražnja za garažama, naročito u Beogradu, preko noći je drastično porasla. To je dovelo do porasta cena ovih nekretnina.

 Porasla cena garažnog mesta u Beogradu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Cene garažnih i parking mesta u Beogradu će nastaviti da rastu zbog nedostataka parkinga u gradu, pa će se ova investicija pokazati kao vrlo isplativa, kažu stručnjaci za nekretnine, i to posebno na kolacijama kao što su centar grada, Vračar, Dedinje, zatim Novi Beograd.

Tako na Novom Beogradu može da se nađe garaža koja košta više od 2.000 po metru kvadratnom. Da su cene drastično skočile pokazuje i to da se u delu WEST65 prodaje garažno mesto od 12.5 kvadrata za 26.000 evra, što znači da je cena po kvadratu 2.080 evra.

Možda će vas zanimati

Međutim, na pojedinim lokacijama garažno mesto je ipak jeftinije. tako se na lokaciji YUBC cena je i dalje drži na nivou od oko 1.500 evra, dok je u Jurija Gagarina moguće naći kvadrat i za 1.200 evra. Novi Beograd je postao posebno atraktivan, otkad su uvedene zone na lokacijama gde je pre bilo besplatno parkiranje.

Za garažno mesto od 12 kvadrata u A bloku trenutno je potrebno izdvojiti oko 20.000 evra. Nešto jeftinije garaže se nalaze u bloku 28, gde je kvadrat oko 1.000 evra, a slična situacija je i u bloku 64 gde se može naći garaža od 15-ak kvadratnih metara za 15.000 evra.

Na glasu je naročito Gramšijeva ulica, te je tu cena po kvadratu oko 1.900 evra. Generalno, ceo potez oko hotela Jugoslavija je na ceni decenijama unazad - bilo da govorimo o garažama, što je noviji trend, ili o stanovima zbog dobre povezanosti sa Zemunom i centrom grada.

U Belvilu, gde je uvedena Zona 3, garaže sada koštaju od 1.500 do 1.600 evra po kvadratu, u proseku, a slična je cena i u Sun City-ju. Oko Fontane na Novom Beogradu može da se nađe garažno mesto od 9 kvadrata za 7.000 evra, što znači da je cena ispod 1.000 evra po metru kvadratnom.

CENE IZDAVANJA OD 80 OD 300 EVRA

Cene garaža za izdavanje u Beogradu se kreću od 50 do 100 evra, a najveći broj njih se izdaje za 80 evra. Neke luksuznije koštaju i do 200 ili 300 evra.

“Standardna garaža u Beogradu košta oko 80 evra i ima oko 15 kvadrata. Postoje garaže koje se naplaćuju oko 150 evra spadaju u luksuznije, jer imaju daljinsko upravljanje, video nadzor. One koje su još skuplje, koštaju i do 200 i 300 evra, imaju velike kvadrature poput prosečnih stanova. One se često uzimaju i za određene poslove i delatnosti. Neverovatno ali, za parking mesto i garažu potrebna ista količina novca. Ali se dobija samo parking otvorenog tipa, najčešće u dvorištu zgrada”, kažu za MONDO iz agencije za nekretine.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

R.W.A

J. vas garaze...ppvratak na selo bajo,prosrora koliko pozelis

special image