• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS intervenisala zbog oscilacija kursa

Narodna banka Srbije je u petak prvi put od 25. februara intervenisala na Međubankarskom deviznom tržištu prodajom 42 miliona evra iz deviznih rezervi da bi sprečila prevelike dnevne oscilacije kursa dinara prema evru

Narodna banka Srbije je u petak prvi put od 25. februara intervenisala na Međubankarskom deviznom tržištu prodajom 42 miliona evra iz deviznih rezervi da bi sprečila prevelike dnevne oscilacije kursa dinara prema evru, rečeno je Tanjugu u NBS.

Centralna banka je organizovala aukciju na kojoj je 42 miliona evra prodala po jedinstvenom kursu od 96,2 dinara za evro, kako bi pomogla da se uslaglase ponuda i tražnja za devizama.

U toku dana je indikativni kurs iznosio 96,4914 dinara za evro, a na kraju dana je formirana zvanična kursna lista za ponedeljak, 7. decembar, prema kojoj će zvanični srednji kurs biti 96,5657 dinara za evro.

Dinar je ove godine bio najjači 5. januara, kada je srednji kurs bio 89,5436 dinara za evro, a najslabiji 28. januara, kada je zvanični srednji kurs evra bio 96,3388 dinara.

NBS je od početka godine, zajedno sa današnjim danom, na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 593,4 miliona evra iz deviznih rezervi, a od te sume samo je u januaru intervenisala sa 376,3 miliona evra, a u februaru sa 175,1 milion evra,

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image