• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kursevi za prekvalifikaciju Piroćanaca

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu organizovaće tokom decembra pet kurseva za prekvalifikaciju 50 nezaposlenih.

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Pirotu organizovaće tokom decembra pet kurseva za prekvalifikaciju 50 nezaposlenih koji će posle tromesečne obuke lakše doći do zaposlenja ili pokrenuti sopstveni biznis.

Portparol pirotske filijale NSZ Miljan Jonić rekao je agenciji Beta da će za nezaposlene biti organizovane obuke za pekare, kozmetičare, grnčare i za izradu gornjih delova obuće, dok će za deset osoba sa ivaliditetom biti organizovan kurs izrade proizvoda od granulata.

Jonić je rekao da će da će svi oni koji završe obuku o trošku filijale, dobiti sertifikat i imati veću šansu za zaposlenje, jer se kursevi organizuju u skladu sa potrebama tržišta rada i poslodavaca.

"Za takvim zanimanjima postoji interesovanje poslodavaca, ali i nezaposlenih koji žele da se prekvalifikuju i brže dođu do posla.
Za pekare postoji interesovanje privatnih pekara u gradu, a i mnogi od nezaposlenih žele da nauče taj zanat da se time bave", rekao je Jonić.

Prema njegovim rečima interesovanje za obuku je veliko, u toku je tender za izbor osoba koje će voditi obuku, a polaznike će izabrati Filijala NSZ i prioritet će imati oni koji duže čekaju na evidenciji.

Prema poslednjim podacima Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Pirotu i Pirotskom okrugu na posao čeka 14.764 nezaposlenih.

Od tog broja u opštini Pirot ima 8.479 nezaposlenih, Bela Palanka 2.657, Babušnica 2.027 i Dimitrovgrad 1.601.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image