• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLIKO KOŠTA ODMOR NA SRPSKIM PLANINAMA: Sve za praznike skoro RASPRODATO, evo gde je poskupeo smeštaj!

Autor Tamara Jovanović

Mnogi uveliko razmišljaju o rezervaciji smeštaja tokom praznika na nekoj od planina u Srbiji, ipak, cene bi mogle neke neprijatno da iznenade.

 Koliko košta odmor za praznike na srpskim planinama Izvor: MONDO/Danilo Jauković/Predrag Vujić/ATA Images/M.M.

Čim padne sneg, potražnja na planinama naglo poraste, tako je poslednjih dana na Zlatiboru uveliko popunjeno 60 odsto smeštajnih kapaciteta, a na Kopaoniku se ove zime očekuje rekordna sezona. Poslednjih godina su sve popularniji i Divčibari i Jahorina, a mnogi ugostitelji su već podigli cenu.

Tako je za sedam dana tokom zimskog raspusta za apartman od 45 kvadrata na Zlatiboru, na oko 500 metara od centra, potrebno je izdvojiti čak 106.000 dinara. Na Kopaoniku su cene za isti smeštaj u istom periodu nešto veće, oko 124.000 dinara, dok na Divčibarima aprtmanski smeštaj košta oko 50 evra dnevno po osobi, dok je na Jagorini potrebno izdvojiti oko 45.000 dinara za sedmodnevni smeštaj.

Možda će vas zanimati

 DIVČIBARE ZA SVAČIJI DŽEP

Cene zavise od kategorije i od usluge koja se nudi. Tako možete da nađete smeštaj za 3.400 ili polupansionsku uslugu u rasponu od 4.600 do 24.800 dinara, dok za luksuzni apartman sa svim obrocima i uslugama treba da izdvojite čak 60.690 dinara po osobi.

Iznajmljivanje apartmana za dve osobe iznosi uglavnom oko 45.501, dok hotelske sobe sa velikim bračnim krevetom uz doručak i večeru koštaju 134.505 dinara, a kuće sa tri spavaće sobe i pet kreveta čak 188.118 dinara.

Zanimljivo, da je i pored tako visokih cena, veliki broj apartmana na Divčibarima kompletno bukiran za čitav januar 2022. godine.

ZLATIBOR VEĆ OD 13.000 DINARA

Na Zlatiboru su takođe cene šarolite, se može naći smeštaj sa tri noćenja koji košta 13.200 po osobi. Što je kategorija objekta veća, veće su i cene i kreću se od 24.000 do 93.000 dinara po osobi za tri noćenja, odnosno od 32.000 do 55.000 za četiri noćenja.

Jedna visokokategorisana vila po sobi ili apartmanu traži od 600 do 800 evra za tri noćenja.Kada su u pitanju novogodišnji praznici, oni se kreću od 40 evra dnevno, dok će za rentiranje kuća po obodu Zlatibora i u Čajetini gostima trebati od 200 do 400 evra po danu.

KOPAONIK PRIMAMLJIV ZBOG SKIJANJA

Skijaška sezona na Kopaoniku počinje za 3 dana, zbog toga su mnogi  uveliko rezervisali svoj smeštaj. Kao i u drugim slučajevima, cene smeštaja zavise od opremljenosti i lblizinieski centru.

Sedam dana u apartmanskom smeštaju, udaljenom oko 4 kilometra od ski centra, površine 40 kvadrata, će vas koštati oko 110.000 dinara, dok apartman iste veličine i opremljenosti na samo 500 metara od staze košta 181.000 dinara za nedelju dana.

Kada je u pitanju hotelski smeštaj sa četiri ili pet zvezdica, dvokrevetna soba  u samom ski centru Kopaonika košta 400.000 dinara i više, a u slučaju da želite izuzetno luksuzan odmor spremite se da, kada uračunate sve pogodnosti, smeštaj u hotelima platite i mnogo više.

JAGORINA I DO 8.800 EVRA

U Olimpijskom centru Jahorina, skijaška sezona je uveliko počela. I ovde cenu diktira blizina ski stazama, a u slučaju Jahorine hotelski smeštaj je papreno skup, te na internetu za hotel od 5 zvezdica na 350 metara od centra iskače cena od 8.800 evra, ali gotovo ni jedan hotel nema više raspoloživih soba u terminima posle Nove godine.

Oni malo udaljeniji apartmani su jeftiniji, te se može naći smeštaj i za oko 440 evra za nedelju dana.

DODATNI TROŠAK - SKI PAS

Često nezaobilazan trošak na zimovanju, ako planirate da skijate, je i ski pas.

On na Zlatiboru traje sedam dana,i  za odrasle košta 10.800 dinara u piku sezone kada i pada školski rasput, dok je dečiji ski pas 7.000 dinara. Na Divčibarima je jeftiniji, za odrasle košta 7.350 (ali u ovu kategoriju spadaju i deca starija od 10 godina), dok za malu decu sedmodnevni ski pas košta 5.850 dinara.

Kopaonik je duplo skuplji, pa za njega treba u istom periodu da se izdvoji oko 20.000 dinara, dok za decu košta oko 12.500 dinara. Ski pas na Jahorini, sedmodnevni ski pas odrasle košta 16.380 dinara, dok je za decu 12.870 dinara.

(MONDO/Blic Biznis)

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Straćenti Affero

Ma kakvi, sad je korona i ne planiram nigde. Ali sve do 2020 godine redovno tipa Davos, Aspen, Sen Žips Alpi u Francuskoj....itd Ne zimujem po lakalnim brdima sa nekulturnom rajom.

Mitar

Januar zna se, mora da se provede na Kopu. Ko to nije doziveo taj kao da nije ni ziveo.

special image