• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS: Gubitak u 2008, dobitak u 2009. godini

Skupština akcionara NIS usvojila izveštaj o gubicima kompanije za 2008. godinu od osam milijardi dinara. U prvih devet meseci 2009. prihod 3,2 milijarde dinara.

Skupština akcionara Naftne industrije Srbije (NIS) usvojila je revidirani finansijski izveštaj za 2008. godinu, prema kojem je gubitak te kompanije bio osam milijardi dinara.

U saopštenju NIS-a se precizira da je na vanrednoj sednici usvojen i finasijski izveraštaj i izveštaj nezavisnog revizora KPMG o reviziji, koji 23. novembra usvojio Upravni odbor NIS-a.

Skupština akcionara NIS-a usvojila je i Izveštaj o poslovanju u prvih devet meseci 2009. godine, prema kojem je ta naftna kompanija u trećem kvartalu imala čist prihod u iznosu od 3,2 milijarde dinara (bez obračuna jednokratnih isplata za dobrovoljni odlazak zaposlenih).

Većinski akcionar NIS je ruski Gasrpomnjeft koji ima 51 odsto akcija, a Vlada Srbije poseduje 49 odsto kapitala. Udeo Vlade u NIS-u biće smanjen nakon podele 15 odsto akcija građanima i 4,34 odsto akcija zaposlenima.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image