• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIČE NOVI KOMPLEKS U ARANĐELOVCU: Zauzimaće 3.4 hektara - grade se vrtić, škola, bazen...

Autor Tamara Jovanović

U planu je stvaranje nove velelepne celine u Opštini Aranđelovac.

 Niče velelepni kompleks u Aranđelovcu Izvor: Shutterstock/Smileus

Kako navode, nju će činiti Sportsko-rekreativni centar "Šumadija", Osnovna škola "Milan Ilić Čiča", Gimnazija "Miloš Savković" i Muzička škola "Petar Ilić". Površina budućeg kompleksa zauzimaće 3.4 hektara. Investitor urbanističkog plana je Opština, a obrađivač JP Urbanizam iz Kragujevca.

Sadašnji SRC "Šumadija" trenutno čine fudbalski tereni, a biće modernizovan i dobiće javne površine za razvoj sporta i rekreacije za sve stanovnike, poput igrališta i terena za aktivno bavljenje sportom, otvorenih terena za male sportove, vežbališta na otvorenom, šetališta i biciklističkih staza sa urbanim mobilijarom, zelenilom i osvetljenjem, kao i dodatnih parking mesta, navode mediji.

Možda će vas zanimati

Kako navode, deo parcele zapadno od objekta biće uređen kao parkovska površina sa pešačkim stazama, a u planu je i gradnja unutrašnjeg bazena koji će biti namenjen, pre svega, za obuke neplivača u okviru školske nastave i van nje, ali i za rekreaciju građana. Pored toga, radi se na tome da ispunjava zahteve za održavanje domaćih i regionalnih sportskih takmičenja, a u okviru hale su predviđene i tribine za posetioce, invalide i novinare.

Ovim Urbanističkim projektom je planirana i rekonstrukcija oko 750 kvadrata prostora škole "Milan Ilić Čiča", kao i rekonstrukcija i povećanje komunalne opremljenosti i energetske efikasnosti Osnovne muzičke škole "Petar Ilić" koji se nalazi u objektu Doma omladine u ulici Josipa Grušovnika u centru grada. Pored toga, planirano je uređenje i ozelenjavanje slobodnih površina uklanjanje objekata trgovine i ugostiteljstva na prostoru gde se škole nalazi, a postojeći stambeno - poslovni objekti u ovoj podcelini će biti prenamenjeni u školstvo.

(MONDO/Ekapija)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nik

Klasična pljačka budzeta, nista tu nit je novo niti niče, svi ti objekti i park vec tu postoje, ukloniće tri trafike i to je to. Jedina stvar koja ima smisla moze biti taj zatvoren bazen, mada, koliko se lokalna vlast bavi vodosnabdevanjem, ako i naprave bazen, teško da ce biti vode da se on napuni...

special image