• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIKAD VEĆE CENE NA SRPSKIM PLANINAMA: Kapaciteti popunjeni, zbog praznika se traži krevet više, a hoteli i hrana PAPRENI

Autor Veljko Petranović

Sa nadolazećim praznicima i ograničenim mogućnostima putovanja, sve više naših ljudi se odlučuje da svoj odmor ili barem novogodišnje praznike provede na nekoj od srpskih planina. Ovo su detaljne cene smeštaja i hrane u najpopularnijim zimskim odmaralištima.

 Kakve su cene na srpskim planinama Izvor: Rahmanjinov / Shutterstock.com

Sa povećanom potražnom, stoga, ne treba čudi činjenica da je većina kapaciteta popunjena, slobodnog smeštaja skoro i da nema, ali i da najpopularnija zimska odmarališta - Zlatibor, Kopaonik i Divčibare - ove godine beleže rekordne cene, kako u pogledu smeštaja, tako i hrane.

Možda će vas zanimati

Apartman na Zlatiboru tako ovih dana košta od 40 do 100 evra po danu. Na Divčibarima je oko 50 evra dnevno, dok se hotelski smeštaj za sedam dana na ovoj planini ceni i do 1.000 evra. Na Kopaoniku, gde su cene otišle u nebesa, za nedelju dana apartmanskog smeštaja treba uštedeti oko 1.000 evra, dok je hotelski smeštaj skuplji i za tri do četiri puta. Što se hrane tiče, i ona probija sve rekorde sa cenama na ovoj planini.

Najskuplji je Kopaonik

Kopaonik je jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji, pa je i razumljivo da cene budu visoke u ovom periodu godine. Za boravak u apartmanskom smeštaju potrebno je izdvojiti veliku svotu novca.

Sedam dana u apartmanskom smeštaju, udaljenom oko 4 kilometra od ski centra, površine 40 kvadrata, će vas koštati oko 1.000 evra, dok će vas apartman iste veličine i opremljenosti na samo 500 metara od staze koštati 1.550 evra za nedelju dana.

Cene hotelskog smeštaja na Kopaoniku su uobičajno visoke. Za dvokrevetnu sobu u pojedinim luksuznim hotelima na najboljim lokacijma potrebno je odvojiti i više od 3.000 evra.

Situacija u ugostiteljskim objektima je vrlo slična. Cene se dosta razlikuju u zavisnosti od lokacija na kojim se restorani nalaze.

Tri pića na Kopaoniku iznose u proseku 1.000 dinara. Porcija od 200 grama mesa, na primer pet ćevapa u jednom od restorana košta 1.200 dinara, dok je u nešto lokacijski udaljenijem restoranu cena iste porcije mesa iznosi oko 350 dinara. 

A kakav je provod na Kopu polovinom decembra pogledajte u galeriji:

Na Zlatiboru cene kao u centru Beograda

Za boravak na Zlatiboru potrebno je izdvojiti u proseku 100 evra dnevno što se tiče smeštaja. Sve zavisi od lokacije apartmana. U širem centru grada cene smeštaja se kreću od 50 evra na više. Na obodima Zlatibora cena smeštaja se može naći i za 40 evra. Apartmani u strogom centru grada idu i do 250 evra po danu.

Sto se tiče cena u restoranima znaju da budu veoma šarolike. Predjelo košta od 300 do 500 dinara. Gotova jela (čorbe, riba, pasulj, đuveč) po porciji treba platiti od 245 do 700 dinara.

Primera radi, teleća čorba u jednom od zlatiborskih restorana iznosi oko 240 dinara dok, pastrmka na žaru košta oko 700 dinara. Deserti kao što su plačinke, domaće baklave ili pita sa jabukama iznose u proseku oko 300 dinara.

Divčibare - dostupno ali popunjeno

Većina divčibarskih apartmana i vikendica je rasprodata. Cene su dosta veće u poređenju sa prošlom godinom. U zavisnosti od toga šta izaberete na Divčibarama možete prespavati za oko 30 evra, ili izabrati polupansionsku uslugu u rasponu od 40 do 220 evra, ili priuštiti sebi luks hotelski apartman sa punim pansionom koji košta i do 520 evra po osobi.

Iznajmljivanje apartmana za dve osobe za nedelju dana iznosi uglavnom oko 390 evra, hotelske sobe sa velikim bračnim krevetom uz doručak i večeru koštaju 1.150 evra, a kuće sa tri spavaće sobe i pet kreveta čak 1.600 evra.

Trenutne cene u restoranima na Divčibarama, nisu mnogo veće nego inače. Cena domaće kafe u restoranima se kreće od 100 do 150 dinara, espreso košta od 150 do 290 dinara. Cena alkoholnih pića, konkretno piva je uobičajna i iznosi oko 150 dinara. Cene porcije mesa, recimo ćevapa, idu od 700 do 1.400 dinara po porciji.

(MONDO/Blic)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

...

Idem u Austriju i Nemacku na skijanje,necu da se guram s kompleksasima po Kopu

Fujjjjj

Kako ova sirotinja misli da se razvija i gradi Srbija, jeftinim uslugama ili sta.Isti ti pljuvaci Srbije i Srpskog turizma idu kao bednici (paradajz turisti) secaju hranu i sramote srbe i Srbiju na jadranskom moru u Hrvatcku,Crnu goro i Albaniju ,jos im ostavljaju novac.Fuj bre !

maniks

90 i vise posto koji su uplatili i idu na tako skupa zimovanja ili letovanja su oni koji najvise kukaju na drzavu , kako je lepse svuda osim u Srbiji , kako nemaju pare ni za osnovne stvari itd a voze najbolje automobile i da ne komentarisem dalje . Neke licno znam i ako su mi poznanici ali nikako prijatelji , muka mi je kad ih vidim i cujem kako pljuju i nista im ne valja .O politicarima i da ne govorim, pogledajte samo Mariniku vozi se u Porseu , BVM ... neradi nista i pljuje Srbiju.

special image