• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je kupio "mistral" filete nek ih baci

Panirani štapići robne marke "mistral" izazvali su povrede jer je u filetima pronađena kost, pa je povučeno rešenje o dozvoli uvoza ribe iz Estonije.

Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede povukla je rešenja o dozvoli uvoza ribe iz Estonije u Srbiju, jer je kontrolom dve pošiljke utvrđeno da su uzorci neispravni, saopštilo je to ministarstvo.

Veterinarska inspekcija obavila je kontrolu fileta ribe po dobijanju prijave da su kupljeni panirani štapići robne marke "mistral" izazvali povrede, jer je u filetima pronađena kost.

Istovremeno je naloženo i sprovedeno povlačenje ribe iz prometa, kao i zatečene količine u magacinu, navedeno je u saopštenju.

Istragom je utvrđeno da su uvezene dve pošiljke iz Estonije od po 1.050 kilograma, iz kojih je u maloprodaji povučeno 670 kilograma, pošto je 14 uzoraka bilo neispravno, odnosno pokazalo prisustvo kosti ribe, pa su obe pošiljke uništene.

Uprava za veterinu povukla je rešenja o dozvoli uvoza ribe iz Estonije i uspostavila saradnju sa veterinarskom službom te zemlje, da bi ta služba utvrdila uzroke koji su na liniji proizvodnje doveli do stavljanja u promet nebezbedne hrane, koja može da ugrozi zdravlje ljudi, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image