• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE: Računi za struju za decembar biće UPOLA manji za ove potrošače

Autor Veljko Petranović

U saopštenju, između ostalog, stoji da je Vlada donela odluku da se onima kojima je prekinuto snabdevanje električnom energijom usled lošeg vremena umanje decembarski računi.

 Manji računi za struju u decembru Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Zaključak o saglasnosti da se krajnjim kupcima električne energije na teritoriji Republike Srbije, na područjima u kojima je u decembru 2021. godine usled snežnih padavina došlo do nenajavljenih prekida u snabdevanju električnom energijom duže od 24 sata kumulativno, umanji utrošeni broj kilovat sati za mesec decembar 2021. godine u iznosu od 50 odsto, saopšteno je danas.

Možda će vas zanimati

Polazeći od odgovornosti svih energetskih subjekata za sigurnost snabdevanja električnom energijom, predloženo je da solidarno učestvuju u pokriću troškova umanjenja.

Na sednici je doneta Odluka o izmenama Odluke o obrazovanju Fonda za mlade talente Republike Srbije, koja predviđa povećanje broja stipendista za osnovne akademske studije i povećanje neto iznosa stipendije po studentu sa 30.000 na 32.000 dinara.

S obzirom na to da se za stipendije Fonda godišnje prijavljuje više od 2.500 studenata, a da se svake godine povećava prosečna ocena stipendista, ova finansijska podrška namenjena je poboljšanju položaja mladih sa celokupne teritorije naše zemlje.

Vlada je usvojila i Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije.

Kako bi se pospešio turizam i stimulisao boravak domaćih turista u zemlji, a s obzirom na to da ova važna privredna grana značajno doprinosi ukupnom BDP-u, Vlada je odlučila da opredeli 500 miliona dinara za turističke vaučere koji su do sada dali značajne rezultate u podsticanju domaćeg turizma i značajnog povećanja broja noćenja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luka

Zato ce posle od Januara da naplate struju za 50% vise kad poskupi.

Jovan

Javnost vise zanima kada ce narod prestati da placa stavke na racunu za struju, poput akciza-po definiciji porez na luksuznu robu, zatim pdv na akcizu, odobrenu snagu, obnovljive izvore energije... racun 2000 dinara. 1200 dinara porezi i gluposti a utrosena energija 800 dinara.

Bravo

@Jovan to je pravo pitanje

special image