• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuvari imaju najnezdravije životne navike

Kuvari mnogo puše i jedu velike količine grickalica i čokolade.

Kuvari i poljoprivrednici u Velikoj Britaniji imaju ubedljivo najnezdravije životne navike, pokazalo je istraživanje koje je sprovedeno na uzorku od 3.000 ljudi različitih profesija.

Na vrhu liste deset "najnezdravijih zanimanja" je posao kuvara, za koje je utvrđeno da mnogo puše i da tokom dana pojedu velike količine grickalica i čokolade.

U stopu ih prate poljoprivrednici, koji u proseku puše više od 50 cigareta i pojedu više od 14 kesica raznih grickalica nedeljno.

Na crnoj listi su se našli i električari, zaposleni u osiguravajućim društvima, građevinski radnici, bankari, kamiondžije i inženjeri.

Potpuno suprotne, tj. zdrave navike, imaju zaposleni u reklamnim kompanijama, prosvetni radnici, pravnici i sekretarice, objavljeno je u istraživanju.

"Možda se nekom može učiniti neverovatnim da su kuvari na vrhu top-liste nezdravog života, jer se obično od njih očekuje da znaju sve o tome kako da pripreme ukusno i zdravo jelo. Ali, u stvarnosti, to je verovatno poslednja stvar kojom žele da se bave kada dođu kući s posla provedenog u kuhinji", objasnio je Piter Lauris iz osiguravajućeg društva Medikeš koje je sprovelo istraživanje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image