Kuvari mnogo puše i jedu velike količine grickalica i čokolade.
Kuvari i poljoprivrednici u Velikoj Britaniji imaju ubedljivo najnezdravije životne navike, pokazalo je istraživanje koje je sprovedeno na uzorku od 3.000 ljudi različitih profesija.
Na vrhu liste deset "najnezdravijih zanimanja" je posao kuvara, za koje je utvrđeno da mnogo puše i da tokom dana pojedu velike količine grickalica i čokolade.
U stopu ih prate poljoprivrednici, koji u proseku puše više od 50 cigareta i pojedu više od 14 kesica raznih grickalica nedeljno.
Na crnoj listi su se našli i električari, zaposleni u osiguravajućim društvima, građevinski radnici, bankari, kamiondžije i inženjeri.
Potpuno suprotne, tj. zdrave navike, imaju zaposleni u reklamnim kompanijama, prosvetni radnici, pravnici i sekretarice, objavljeno je u istraživanju.
"Možda se nekom može učiniti neverovatnim da su kuvari na vrhu top-liste nezdravog života, jer se obično od njih očekuje da znaju sve o tome kako da pripreme ukusno i zdravo jelo. Ali, u stvarnosti, to je verovatno poslednja stvar kojom žele da se bave kada dođu kući s posla provedenog u kuhinji", objasnio je Piter Lauris iz osiguravajućeg društva Medikeš koje je sprovelo istraživanje.
(Tanjug)
Na vrhu liste deset "najnezdravijih zanimanja" je posao kuvara, za koje je utvrđeno da mnogo puše i da tokom dana pojedu velike količine grickalica i čokolade.
U stopu ih prate poljoprivrednici, koji u proseku puše više od 50 cigareta i pojedu više od 14 kesica raznih grickalica nedeljno.
Na crnoj listi su se našli i električari, zaposleni u osiguravajućim društvima, građevinski radnici, bankari, kamiondžije i inženjeri.
Potpuno suprotne, tj. zdrave navike, imaju zaposleni u reklamnim kompanijama, prosvetni radnici, pravnici i sekretarice, objavljeno je u istraživanju.
"Možda se nekom može učiniti neverovatnim da su kuvari na vrhu top-liste nezdravog života, jer se obično od njih očekuje da znaju sve o tome kako da pripreme ukusno i zdravo jelo. Ali, u stvarnosti, to je verovatno poslednja stvar kojom žele da se bave kada dođu kući s posla provedenog u kuhinji", objasnio je Piter Lauris iz osiguravajućeg društva Medikeš koje je sprovelo istraživanje.
(Tanjug)